MTK Budapest: Távozik Bognár György, megvan az új edző

A legutóbbi hat forduló eredménye alapján a csapat az NB II 20., vagyis utolsó helyén állna, a megszerezhető 18 pontból mindössze kettőt gyűjtött be. 13 fordulót követően az MTK nyolcpontos hátrányban van az első helytől és hatra a még feljutást érő második helytől – írja az mtkbudapest.hu.

– A szezonkezdet előtt világosság tettük, hogy az MTK-nak az első osztályban van a helye, az azonnali visszajutás a minimumcél, ebben nem kötünk kompromisszumot. A jelenlegi szakmai stábbal sajnos a bajnokság egyharmadát követően már nem látjuk biztosítottnak a célunk elérését, ezért a váltás mellett döntöttünk – indokolta Dr. Selei András klubigazgató a változtatást.

A szakmai stábból távozik ifj. Bognár György is.

Az újonnan kinevezett vezetőedző, Horváth Dávid a jelenlegi szezonban az MTK Budapest második csapatát irányította, valamint az UEFA Ifjúsági Bajnokok Ligájában ő vezette az MTK U19-es csapatát, melynek vezetőedzőjeként egymás után kétszer nyerte meg a hazai bajnokságot. Horváth az előző szezon utolsó négy NB I-es mérkőzésén irányította az MTK-t, ezeken 10 pontot szerezett a csapat, az utolsó pillanatig életben tartva a bentmaradási reményeket.

A klubigazgató elmondta: – Horváth Dávidra modern MTK-s edzőként tekintünk, aki az elmúlt években többször bizonyította szakmai rátermettségét. Selei szerint az új szakvezető „jól ismeri a keretet, a legtöbb játékosunkkal eredményesen dolgozott együtt az NB I-ben, az NB III-ban vagy az U19-es csapatban. Az elvárás vele szemben sem lehet más, mint az NB I-es feljutás kivívása.