Munkához látott a Boca Juniors új trénere

Az argentin bajnokság (Liga Profesional) 2023-as felvonásaiban szerényebben szereplő Boca Juniors javításban bízik a 2024-es idényekben…

(Photo by Rodrigo Valle/Getty Images)

Az előző mérsékelt esztendő után a javításban reménykedő Boca Juniors új edzője a közelmúltban Diego Martínez lett, akinek vezetésével a csapat a héten kezdte meg a felkészülést a 2024-es versenysorozatokra.

A Boca kispadjáról Jorge Almirón az elvesztett Libertadores-kupa döntő után mondott le, miután a Xeneize hosszabbításban vesztette el a Fluminense elleni finálét. A csapat emellett mindkét argentin bajnoki kiírásban visszafogottan szerepelt, így az összesített táblázatról nem tudta kvalifikálni magát az első számú dél-amerikai nemzetközi kupasorozat következő felvonására, 2024-ben csak a Copa Sudamericanában szerepelhet.

A 45 esztendős tréner az elmúlt fél évben 23 meccsen irányította az Huracánt, melyet a körülményekhez képest magabiztosan tartott bent az első osztályban. Azt megelőzően 2021 év elejétől a Tigre edzője volt, melyet 2021-ben másodosztályú bajnoki címhez segített. A Buenos Aires-i együttes 2022-ben újoncként döntőt játszott a Copa de la Liga Profesionalban, és hetedik lett a Liga Profesionalban, mellyel kiharcolta a Copa Sudamericanában való szereplés jogát. Az elmúlt évi első kiírásban mutatott hullámzóbb teljesítmény után azonban júniusban felmentették a további munkavégzés alól, néhány héttel később került a Globóhoz. Martínez kivezette a hullámvölgyből a csapatot és a második kiírásban csoportelsőként jutottak be a rájátszásba, a Copa de la Liga Profesional negyeddöntőjében azonban tizenegyesekkel kiestek.

Martínez azelőtt többnyire alacsonyabb osztályú csapatokat irányított, mint az Ituzaingó, a Canuelas, a Comunicaciones, a Ferrocarril Midlang, az Estudiantes Buenos Aires és a Godoy Cruz. Edzői pályafutása legelején 2014-ben már a Boca utánpótlásában is tevékenykedett.

Rajta kívül az argentin sajtó beszámolói szerint Martín Palermo, Fernando Gago és Gabriel Milito is jelölt volt a vezetőedzői posztra, azonban azok után, hogy Juan Román Riquelme győzött az egyesület elnökválasztásán, egyértelművé vált, hogy Martínez lesz az edző, mivel ő szerepelt a végül diadalmaskodó elnökjelölt kampányában.

Martínez kétéves szerződést kötött a Boca Juniorsszal, ahol az elmúlt időszakban nem volt állandóság a kispadon. A novemberben távozó Almirón fél évet töltött a kispadon, azelőtt Hugo Ibarra és Sebastián Battaglia munkaviszonya sem töltötte ki az egy évet. Utoljára a 2020 januárjától 2021 augusztusáig tevékenykedő Miguel Ángel Russo irányította hosszabb ideig a csapatot, míg előtte Gustavo Alfaro a 2019-es naptári esztendőt vitte végig, de Guillermo Barros Schelotto volt az utolsó edző, akinek igazán sikeresnek volt tekinthető a munkája és bő két és fél évet el is töltött a “genovaiaknál” 2018 végéig bezárólag.

A felkészülés megkezdődött, a közeljövőben érkezőkre és távozókra is lehet számítani, hogy aztán január végén kezdetét vegye a Copa de la Liga Profesional 2024-es kiírása.

 

További dél-amerikai, főleg argentin labdarúgással kapcsolatos folyamatos, naprakész hírekért kövesd rendszeresen a Futballtangó oldalt!

fociclub

A Munkához látott a Boca Juniors új trénere bejegyzés először Hírpláza-én jelent meg.