Mutu két hónap után távozott Kolozsvárról – HIVATALOS

A román bajnokságban (Liga I) szereplő CFR Cluj megerősítette, hogy alig több mint két hónap után távozik a január végén kinevezett trénere…

(Photo by Flaviu Buboi/NurPhoto via Getty Images)

A román élvonalban szereplő CFR Cluj megerősítette, hogy a január végén kinevezett Adrian Mutu benyújtotta a lemondását és távozott a kolozsvári csapat kispadjáról.

A január 24-én kinevezett Mutu mindössze 11 mérkőzésen irányította a CFR-t, amely öt meccset nyert meg vele három-három döntetlen és vereség mellett. Lemondását azután adta be, hogy a csapat kiütéses, 4-0-s vereséget szenvedett a Román Kupa negyeddöntőjében a másodosztályú Corvinul ellen.

A 45 esztendős egykori labdarúgó fénykorában éveken át játszott a Serie A-ban, megfordult az Inter, a Hellas Verona, a Parma, a Livorno, a Juventus és a Fiorentina alkalmazásában, ezen kívül játszott a Chelsea-ben és több román csapatban is. Mutu 2000 és 2013 között 77 mérkőzésen 35 gólt szerzett a román válogatott színeiben, mellyel a román válogatott gólrekordere.

A tréner korábban megfordult a Voluntari, a FCU Craiova és Rapid Bukarest kispadján, valamint irányította a román U21-es válogatottat, tavaly pedig az azeri Nyeftcsi Baku trénere volt.

fociclub

A Mutu két hónap után távozott Kolozsvárról – HIVATALOS bejegyzés először Hírpláza-én jelent meg.