Nagy csapás Szoboszlainak, súlyos milliárdoktól esik el a Liverpool

Idén utoljára még a hétcsapatos formátumban rendezik meg a labdarúgó-klubvilágbajnokságot Szaúd-Arábiában, és a házigazda ország képviselője mellett a hat konföderáció bajnoka vesz részt rajta. A FIFA márciusban jelentette be, hogy 2025-től négyévente kerül sor a tornára, az első házigazda az Egyesült Államok lesz, a létszámot pedig 32-re bővítik.

Európából 12 együttes vehet majd részt az eseményen, ebből nyolcnak már most biztos a részvétele. A Real Madrid mellett a Bayern München, a Paris Saint-Germain, az Internazionale, a Benfica és a Porto kvalifikálta magát, Angliában pedig a Chelsea és a Manchester City jutott be. Az viszont szintén biztos, hogy a Liverpool és a Manchester United lemarad a tornáról, teljesen mindegy, hogy milyen eredményeket érnek el idén.

Szoboszlai Dominikék ezzel egy jelentős összegtől esnek el. A klubvilágbajnokságon összesen 1 milliárd fontnyi (442 milliárd forint) pénzdíjat osztanak szét, a csapatok már csupán a részvételért garantált 50 millió fonttal (22 milliárd forint) lesznek gazdagabbak, írja a The Sun.

Az összesen 32 csapatot nyolc darab négyes csoportba sorsolják majd, melyekből az első kettő jut tovább a kieséses szakaszba. Az eddigiektől eltérően pedig a csapatok három ponttal gazdagodnak a továbbjutásért. A tornára június 15. és július 13. között kerül sor az Egyesült Államokban. A tavalyi versenyt a Real Madrid nyerte, amely 5-3-ra győzte le az al-Hilalt a fináléban.

Írta a Magyar Hírlap