Nagy csatában ezüstérmes az UVSE

uvsefelktornamadar

Az Euroliga-győztes Sabadell kifogott a magyar csapaton.

uvsefelktornamadar

Az ezüstérmes UVSE (Fotó: Madar Dávid)

Három napig Európa legjobb női csapatai találkoztak a Hajósban egy felkészülési torna keretében. Az utolsó napon két veretlen, 100%-os csapat feszült egymásnak. A mérkőzés pikantériáját az adta, hogy a Sabadell és az UVSE tavaly az Euroliga döntőjében is összecsapott, akkor a spanyolok nyertek.

A mérkőzésen nem kímélték egymást a felek, Cordobes és Forca góljával már 2-0-ra vezettek a vendégek. Az UVSE a második negyedben tudta beérni ellenfelét, hiszen Keszthelyi egalizált egy szabaddobsából 3-3. Ezek után sem tudta átvenni a vezetést a magyar együttes. A negyed derekán Judit Forca majd a hajrában Clara Espar volt eredményes akcióból, 4-6.

A fordulás után Maica Garcia háromgólosra növelte a spanyol előnyt, majd elkezdett az UVSE zárkózni. Keszthelyi duplája majd Csabai gólja azt jelentette, hogy 7-8 volt az állás. A záróakkordra kétgólos hátránnyal mehetett az UVSE, ahol nem csökkent a különbség. Sőt, négy gól is volt közte. A végén a gólesőből a magyar bajnok jött ki jobban, de így is 14-12-re elveszítette a mérkőzést. Az UVSE két győzelemmel és egy vereséggel második helyen zárta a felkészülési tornát.

Felkészülési torna: (harmadik nap)

UVSE-Sabadell (spanyol) 12-14 (2-3, 2-3, 3-3, 5-5)
Hajós-uszoda, vezette: Fodor, Németh

UVSE: Gangl – Kisteleki H., Szücs 3, van der Sloot 2, Keszthelyi 4, Csabai 1, Takács V. Csere: Czigány 1, Tóth I., Kuna, Kövesdi 1. Vezetőedző: Áts Bertalan

Sabadell: Ester Ramos – A. Espar 1, B. Ortiz 2, Tabani, Navarro 2, Garcia Godoy 2, Forca 4. Csere: M. Sanchez (kapus), Reyes 1, C. Espar Llaquet 1, Arrones, Domenech. Vezetőedző: Ignasi Vidal

Gól/emberelőny: 3/11, illetve 3/7
Ötméteresek: 2/3, illetve –
Kipontozódott: M. Ortiz (30.), Espar Llaquet (30.)

A torna végeredménye:

1. Sabadell 6 pont (41-29)
2. UVSE 4 pont (38-36)
3. Olympiakosz Pireusz 2 pont (29-39)
4. Kinef Kirishi 0 pont (34-38)

A torna legjobb játékosa: Anna Espar (Sabadell)
A torna gólkirálya: Keszthelyi Rita (UVSE) 13 góllal
A torna legjobb kapusa: Crysoula Diamanthopoulou (Olympiakosz)

Forrás: www.vizipolo.hu – RSS