Nagy Evelin okozta a 8. Varga Viktor emlékverseny legnagyobb meglepetését

A nyolcadik alkalommal rendezték a Varga Viktor emlékversenyt Vecsésen, amelyen összesen 133 versenyző indult. A viadalon a 19 éves Nagy Evelin egy tőle sokkal idősebb, rutinosabb, és Európa-szinten is magasan jegyzett szerb ökölvívót győzött le a döntőben nagy meglepetésre.

Varga Viktor 1974-ben született, és már 15 esztendősen korosztályos magyar bajnokságot nyert az 51 kilósok között. Aktív pályafutását követően 2002-től egészen haláláig, 2013 májusáig volt a vecsési ökölvívó szakosztály vezetőedzője, valamint 2003-ban sikeres nemzetközi bíróvizsgát is tett. Vecsés és a magyar ökölvívás egy sikeres, és tehetséges sportembert, edzőt veszített el tíz évvel ezelőtt, az emlékverseny őrzi az emlékét.

Vecsésen az U12-es, a serdülő, a junior, az ifjúsági és a felnőtt korcsoport, valamint mindkét nem képviselői részt vettek a versenyen. Több külföldi csapat is csatlakozott a Varga Viktor emlékversenyhez, Szerbiából, Lengyelországból, Szlovákiából, és Romániából is voltak résztvevők a magyar ökölvívók mellett.

A serdülő korosztályban az Utánpótlás Magyar Kupa győztes vecsési Egri Zsombor ezúttal sem talált legyőzőre, magabiztosan győzte le Tomori Dánielt a 35 kilósok döntőjében. Burai Adrián (37 kg), Cservák Botond (44 kg), Pintér Péter (52 kg), Czifra István (54 kg), Csikós Alex (60 kg), és Bogási Attila (70 kg) szintén aranyéremmel hagyhatta el Vecsést, míg a lányoknál egy szlovák, és egy magyar elsőség született ebben a korcsoportban.

A junior lányoknál, az egyik legnagyobb hazai reménység, Varga Sára a szlovák Linda Neuzilova ellen döntő fölénnyel győzött és folytatta idei menetelését. Finna Janka (63 kg), és Kapcsos Vivien (70 kg) szintén aranyéremmel zárt Vecsésen, míg a junior fiúknál a románoknak, a lengyeleknek és a szlovákoknak is jutott első helyezés. A magyar ökölvívók közül Báder Rómeó (46 kg), Fogel Milán (46 kg, B-csoport), Molnár Gábor (54 kg), valamint Lendvai Levente (57kg) jutott fel a csúcsra.

A legjobb ifjúsági lányok, és fiúk egyaránt a korosztályos Európa-bajnokságon szerepeltek Örményországban, de így is akadtak kiváló mérkőzések ebben a korcsoportban is. Lakó Noémi a vecsési Dropa Vivient verte meg az 57 kilós döntőben, míg a csepeli Majszin Tímea Farkas Vivien ellen bizonyult jobbnak a 70 kg-os fináléban.

A ferencvárosi Kovács Bertalan a csepeli Sárközi Kevin ellen győzött az ifi fiúk 51 kilós fináléjában, amely remek összecsapásnak bizonyult. Az ifi válogatottnál is számításba vett Burai Roland döntő fölénnyel győzte le Juhász Rolandot a 67 kilósok között, míg az ifi mezőny egyik legjobb mérkőzésén Szűcs István (75 kg) a junior Eb-résztvevő Dóka Zalánt múlta felül egyhangú pontozással.

A felnőtt nők között a szlovákok egyik legjobbja, Nicole Durikova csak nagy csatában győzte le a 19 éves vecsési Pap Katát az 50 kilósok döntőjében. Az egész verseny egyik legnagyobb meglepetését a tavaly még szintén ifjúsági válogatott Nagy Evelin okozta, a 60 kilós döntőben a vb-negyeddöntős és nagyon rutinos szerb Jelena Zekics ellen tudott diadalmaskodni. A csepeli Cifra Diána nyerte meg a következő női döntőt, ő Hollósi Jázmin ellen győzött döntő fölénnyel.

A felnőtt férfiaknál a 20 esztendős magyar bajnok Római Ruben a csepeli Csönge Botondot verte meg egyhangú pontozással, és nem zavarta meg, hogy ezúttal a váltósúlyban (67 kg) szerepelt. A tavaly még ifjúságiak között sikeres Homa Alexander gyors győzelmet aratott Hunyadi Alex felett a 75 kilós döntőben. Rózsavölgyi Márk (57 kg), Rézműves Ferenc (60 kg), Vata Gábor (80 kg), Anselment Adrián (86 kg), Sallai Márk (92 kg) és Sinan Özsahin (+92 kg) szintén aranyérmet vehetett át.

Hajrá, magyar ökölvívás!