Nagy útra készül női válogatottunk

Amerika után, Athénba lesz hivatalos női válogatottunk.

Fotó: MTI / archív

Jövő héten már a Világliga Szuperdöntőjén kell helyt állnia női válogatottunknak. A csapat helyzetéről, most BÍró Attila nyilatkozott:

„Kezdjük a legfontosabbal: rendkívül hasznos két héten vagyunk túl, amelynek eredményét biztos vagyok benne, hogy már a világligán is látni fogjuk, de ami még meghatározóbb, hosszabb távon, az olimpián is profitálunk majd belőle. Annak is leginkább a második felében. Amellett, hogy játszottunk négy hivatalos mérkőzést és öt ötnegyedes edzőmeccset az amerikai válogatottal, állóképességi edzéseket tartottunk, úszóteszteket csináltunk, konditeremben dolgoztunk, komoly terhelésnek volta kitéve a játkosok. És természetesen azért voltunk kint többen, hogy a hazaiakkal ellentétben forgassam a csapatot, mindenkinek lehetőséget adjak. Az eredményeket mindenki látta, ezekből is kivehető, hogy nekünk még nincs kész csapatunk hozzájuk képest, ugyanakkor nagyon sok mindenben tisztult a kép. Jónéhány játékosunk most szembesült először azzal, hogy iszonyatos energiákat kell mozgatni egy ilyen ellenféllel szemben egy mezei faultért, ennek ellenére azért láttuk, hogy náluk is akadnak rések a pajzson, tudnak ők is hibázni. Biztos vagyok benne, hogy az olimpián szorosabb meccset vívunk velük. Ugyan most, és előttünk a kanadaiak ellen hatalmas felhajtással, nem mindennapi miliőben demonstrálták erejüket, azt, hogy a mezőny fölött állnak, váltig állítom, benne vagyunk abban a két-három csapatban, akik adott esetben tökéletes játékkal megszoríthatják őket. Most néhány napig még nyögjük az átállás okozta nehézségeket, látszik a lányokon a fáradtság, a jövő hétre rendben leszünk. Gurisatti Gréta csatlakozott hozzánk, rendben van az ujja, Athénban idő után még akár előnyére is vállhat, hogy kevesebbet volt játékban. Szeretném hangsúlyozni, az olimpiai csapatba kizárólag meghatározó játékosokat keresek, szó sem lehet kiegészítő emberről! Minden keretbe kerülőnek meccset eldöntő képeségekkel, önbizalommal kell rendelkeznie – fejezte be a kapitánya az mvlsz.hu-nak.

A női válogatott olimpiai kerete:
Kapusok: Gangl Edina (UVSE), Kasó Orsolya (FTC), Magyari Alda (Dunaújváros)
Mezőnyjátékosok: Antal Dóra (UVSE), Faragó Kamilla (UVSE), Garda Krisztina (Dunaújváros), Gurisatti Gréta (Dunaújváros), Gyöngyössy Anikó (BVSC), Horváth Brigitta (Dunaújváros), Illés Anna (FTC), Keszthelyi Rita (UVSE), Leimeter Dóra (BVSC), Máté Zsuzsanna (FTC), Parkes Rebecca (UVSE), Rybanska Natasa (UVSE), Szilágyi Dorottya (Dunaújváros), Szücs Gabriella (UVSE), Vályi Vanda (FTC)