NB I: a Fehérvár edzőjét nevezheti ki az Újpest – sajtóhír

A tulajdonosváltása következtében jelentős átalakuláson áteső Újpest hamarosan új vezetőedzőt nevezhet ki…

A Nemzeti Sport információi szerint a Fehérvár vezetőedzője, Bartosz Grzelak vasárnap tér vissza Magyarországra, és ekkor búcsúzhat el klubja vezetőitől, ugyanis a jövőben az Újpest trénere lehet, amely a közelmúltban megkereste őt.

A 45 éves svéd-lengyel szakember tavaly márciusban vette át a Fehérvár irányítását, melyet beugróként kínkeservesen tartott bent az első osztályban, az első teljes idényében viszont az európia kupaszereplést érő negyedik helyre kormányozta be az együttest.

A lap úgy tudja, hogy Grzelak szerződtetése részleteiről még folynak az egyeztetések, de ha megállapodás születik, akkor az Újpest a jövő héten akár már az új edző vezetésével kezdheti meg a nyári felkészülést. Az NS értesülései szerint az újpestiek több játékost is szerződtetnének Fehérvárról, ennek részleteiről is folynak még a tárgyalások.

A forrás információi szerint Fehérváron az NB III-as Veszprémtől már távozott Pető Tamás lehet az új vezetőedző, ő az első számú jelölt a posztra, de addig nem köthetnek vele szerződést, amíg Grzelakkal hivatalosan nem szakít a klub, egyszerre ugyanis nem lehet két vezetőedzőnek is érvényes szerződése. Pető 2015 és 2017 között több fehérvári tréner mellett is dolgozott pályaedzőként, illetve 2015-ben megbízott vezetőedzőként nyolc tétmeccsen irányította is a csapatot Bernard Casoni menesztése után.

fociclub

A NB I: a Fehérvár edzőjét nevezheti ki az Újpest – sajtóhír bejegyzés először Hírpláza-én jelent meg.