NB I: A Fradi dupla edzőtáborban, a Loki a karácsonyi munkában hisz – ez a tervük a csapatoknak a nagy téli leállásra

A novemberi-decemberi világbajnokság, és az emiatti hosszú bajnoki leállás miatt új helyzetbe kerültek a klubok, és ez igaz az NB I-es csapatokra is. A bajnokság már november közepén véget ért, és csak január legvégén indul újra, az addigi két és fél hónapos szünetet pedig a lehető legjobban kell beosztaniuk az egyesületeknek, hogy tavasszal a legjobb formában legyenek.

Az elmúlt években megszokhattuk, hogy nagyjából mindegyik klub ugyanúgy készül ebben az időszakban, ez alól maximum a nemzetközi kupában érdekelt együttesek voltak kivételek. Az új helyzet miatt azonban kíváncsiak voltunk, melyik csapatnak mi a taktikája a mostani hosszabb szünetre, és hogy osztja be az előttünk álló hónapokat.

(A csapatok a tabellán elfoglalt helyezésük alapján következnek az alábbi listában.)

Ferencváros

Jelenlegi információink szerint a Ferencváros az egyedüli csapat, amely dupla edzőtáborral készül a tavaszi folytatásra.

Persze a zöld-fehérek abból a szempontból is egyedüliek, hogy továbbra is érdekeltek a nemzetközi porondon. Az FTC vezetőedzője, Sztanyiszlav Csercseszov a klub honlapjának adott interjújában elárulta, hogy már decemberben lesz egy 12 napos táborozás, úgy tudjuk, ez magyarországi helyszínen lesz, korábban Mezőkövesdet emlegették ennek kapcsán. Januárban pedig egy spanyolországi edzőtáborozást tervez a klub.

– A válogatott labdarúgóink az utolsó idei fordulót követően csatlakoznak a nemzeti csapatokhoz, a többieknek kis szünet következik. Ami biztos, hogy december 10-től újra találkozik a keret, vár ránk egy 12 napos edzőtábor, ezt követően az ünnepek idején szünetet tartunk. Az újévet egy újabb edzőtáborral kezdjük – mondta a tréner a fradi.hu-nak.

Kecskemét

Kevés az olyan klub, amely nem küldte rögtön pihenőre a játékosait, a Kecskemét az egyik ilyen, ugyanis a csapat szerdán még barátságos mérkőzést játszik Akasztón.

A KTE hivatalos honlapjának tájékoztatása szerint a keret hétfőtől edzésben lesz a megszokott programnak megfelelően, majd a mérkőzést követően még néhány vizsgálat és mérés vár a pihenő előtt a játékosokra. Az őszi szezont hivatalosan november 18-án egy vacsorával zárja le a meglepetéscsapat.

A keret december közepén kezdi meg újra a közös munkát, addig egyénileg kiadott program alapján tartják majd magukat formában a játékosok.

Kisvárda

A Kisvárdánál rögtön pihenőt kaptak a játékosok, úgy tudjuk, a csapat már november végén újra találkozik, és megkezdi az edzéseket, majd az ünnepek után januárban folytatják a felkészülést a tavaszi szezonra.

Puskás Akadémia

Hasonló a forgatókönyv Felcsúton is, a Puskás Akadémiánál két hétre engedték el a futballistákat, ezután a karácsonyi szünetig újraindul a munka. Januárban pedig a megszokott helyszínen, Spanyolországban töltik majd az edzőtábor idejét.

ZTE

A Zalaegerszegnél állnak le a legkevesebb időre, a klub honlapja ARRÓL SZÁMOLT BE, hogy a játékosok tíznapos pihenőt kaptak, ezt követően három hét közös munka következik.

Az ünnepeket a labdarúgók szeretteik körében tölthetik és a 2023-as év legelején folytatódik a felkészülés a január 24-ei bajnoki rajtra. (A ZTE néhány nappal előbb kezd, mint a legtöbb csapat, ekkor pótolja ugyanis a Fradi elleni elmaradt meccsét.)

Paks

A Paksnál néhány hét a pihenő, de karácsonyig még a tolnaiak is újra edzésbe állnak. Részletesebb tájékoztatást csütörtökön ígértek a klubnál.

DVSC

A Debrecennél az átlagoshoz képest nagyobb szünetet jelöltek ki, úgy tudjuk, csak december 19-én kezdik meg a munkát a labdarúgók, viszont nem lesz leállás az ünnepek alatt sem, azaz a fent említett dátumtól kezdve a Loki már folyamatosan a tavaszi szezonra készül majd.

Az egyelőre kérdéses, hogy lesz-e és ha igen, akkor hol edzőtáborozás.

MOL Fehérvár

A Vidinél három hétre állnak le az intenzív munkával, azaz december elején találkoznak újra a futballisták, két hétig edzenek majd, a karácsonyi időszak alatt újra egy kisebb pihenő következik, hogy aztán január legelején megkezdődjön a kemény munka. Elképzelhető, hogy ezúttal Horvátországban edzőtáboroznak majd a fehérváriak.

Mezőkövesd

Kövesden is csak két hétig nem lesz egyáltalán tréning, aztán december 21-ig újra jöhetnek a gyakorlások edzőmeccsekkel, majd január 2-3-án találkozik ismét a keret.

Újpest

Szűk egy hónapig nem találkozik az együttes Újpesten, a lila-fehérek klubhonlapja arról írt, hogy az első edzésre december 12-én jelentkeznek majd a futballisták, ekkor, ahogy mindig, állapotfelméréssel kezdik meg a felkészülést, majd egy hathetes intenzív edzés vár a fiúkra. Természetesen az ünnepek alatt kapnak némi pihenőt, így karácsonykor, valamint újévkor három napra otthoni feladatokkal látja el őket a szakmai stáb, hogy aztán január 5-étől 15-éig az edzőtáborban csúcsosodjon ki a fizikai terhelés. Visszatérve pedig ráfordulnak a tréningekkel a „célegyenesre”, a január 30-ai hétvégén induló tavaszi szezonrajtra.

Honvéd

A Honvédnál szintén rövidebb, csak kéthetes szünet várható november második felében, december 1-től újra edzésbe áll a csapat, aztán az ünnepek alatt ismét kisebb pihenőt kapnak, januárban pedig várhatóan törökországi edzőtáborba utaznak a kispestiek.

Vasas

Elég hasonló lesz a program Angyalföldön is: azaz két hét szabadság, majd karácsonyig edzések, januártól pedig indulhat a kemény felkészülés.

Honvéd: Eladhatják a Vidinek a legjobb formában lévő játékost – részletek

Tags: