NB I: Edzője után négy fontos játékosát is magához láncolta az élvonalba berobbanó csapat – hivatalos

A Kecskemét néhány nappal ezelőtt jelentette be vezetőedzője, Szabó István vezetőedző szerződéshosszabbítását, és a tréner már akkor is jelezte, hogy szeretné, ha a csapat fontos játékosait meg tudná tartani.

– A munka nem változik, eddig is arról beszéltünk, hogy szeretnénk megtartani értékeinket, emellett a meglévő keretet hosszabb távon megerősíteni – nyilatkozta akkor.

Ennek pedig igen hamar konkrétan látható eredménye is lett, ugyanis a klub pénteken HIVATALOS HONLAPJÁN tette közzé, hogy négy játékosával is új szerződést kötött, ennek értelmében hosszú távú megállapodást írt alá Mihajlo Meszhivel, Nagy Krisztiánnal, Belényesi Csabával és Szabó Alexszel is.

Nagy Krisztián és Szabó Alex a feljutó csapatnak is alapembere volt, nemrég 50. tétmeccsüket játszották már lila-fehérben. A 27 esztendős Nagy az NB I-ben egy új arcát is megmutatta, a jobb oldalon nagyszerű teljesítményt nyújtva 16 NB I-es meccsen négy gólt és két gólpasszt ért el. Szabó szintén végig játszotta az őszt a védelem közepén, 16 bajnokin kapott bizalmat.

Belényesi Csaba is tagja volt a feljutást kiharcoló csapatnak, és egy diósgyőri kitérő után tért vissza nyáron Kecskemétre. Ott folytatta, ahol abbahagyta, a védelem vezéréve lépett elő, 15 bajnokin lépett pályára.

Mihajlo Meszhi nyáron csatlakozott a klubhoz, és hasznos játékkal segítette a csapatot, ugyan egy Újpesten elszenvedett súlyos arcsérülés miatt a szezon második felében nem tudott már pályára lépni, de a kispadra már visszatérhetett, illetve a most szerdai, akasztói gálameccsen újra játszhatott is arcvédőben. A 25 esztendős ukrán középpályás eddig 6 mérkőzésen kapott szerepet az NB I-ben, de meggyőzte a szakmai stábot arról, hogy lehet rá számítani – indokolta meg a hosszabbításokat az egyesület.

Csercseszov egy 2 milliárdos ajánlatra mondott nemet: “Nem fogok hazudni, többször is rákérdeztem!”