NB I: ezért távozott három nappal a tavaszi rajt előtt a DVTK edzője – sajtóhír

Ahogyan arról beszámoltunk, a Diósgyőri VTK szerda este derült égből villámcsapásként menesztette a csapat vezetőedzőjét…

A hazai sajtóban szerda este óta számtalan találgatás látott napvilágot, hogy a Diósgyőri VTK miért három nappal a magyar bajnokság (OTP Bank Liga) tavaszi folytatása előtt menesztette vezetőedzőjét, Szergej Kuznyecovot.

Dr. Magyar Mátyás klubtulajdonos az alábbiakkal indokolta a kenyértörést: “Annak tudatában hoztunk meg ezt a nehéz döntést, hogy tudjuk, néhány nappal a bajnoki rajt előtt nem ideális edzőt váltani. Ám senki nem lehet fontosabb, mint a klub, a DVTK család értékeivel senki nem fordulhat szembe. Csak olyan kollégákkal tudunk együtt dolgozni, akik számára a DVTK előrébb való, mint a a saját márka építése. Aki ezzel nem tud azonosulni, attól, ha fájdalmas is, de meg kell válni.”

A Diósgyőri Szurkolói Koordinációs Iroda jelentése szerint a DVTK vezetői a keddi szurkolókkal való nyilvános találkozáson különböztek össze a vezetőedzővel.

Kuznyecov az eseményen elmondta, folyamatosan azon dolgoznak, hogy minél jobb játékost tudjanak idehozni, viszont ez nehéz, mivel a klub költségvetése ennyit enged meg, jelenleg 17 bevethető játékosa van három sérült és a három kapus, valamint az akadémisták mellett és ezt nagyon kevésnek tartja. Kifejtette, hogy folyamatosan próbálja megtalálni a megfelelő fiatal játékosokat is, azonban ez nagyon nehéz számára, de mivel ez a klub vezetőségének az elvárása, kényszerpályán van a klub.

Kuznyecov véleménye szerint NB II-es költségvetéssel dolgozik a klub, ezért nem tudnak minőségi labdarúgókat igazolni, csak úgy, ha eladnak valakit, s abból az összegből lehet majd szerződtetni (kiderült, hogy télen a dán Marco Lundért fizetett átigazolási díjat a klub). A jelenlévők közül Bajúsz Endre sportigazgató, valamint Sántha Gergely elnök is cáfolták, hogy NB II-es költségvetése lenne a klub labdarúgó szakosztályának, szerintük az NB I középmezőnyéhez tartozik ebből a szempontból is a DVTK.

A szurkolói tudósítás szerint feszült hangulat alakult ki a két klubvezető és a vezetőedző között, aki meglehetősen borús képet festett a szurkolók elé a tavaszi folytatás kapcsán, amivel az elnök és a sportigazgató nem értett egyet.

Közös úton indultunk el másfél évvel ezelőtt. Bármilyen sikereket is értünk el, ha valaki letér erről a közös útról, akkor nem tudunk más döntést hozni. A DVTK költségvetése az előző idényhez képest jelentősen nőtt, és a vezetőedző az anyagiakon túl is minden olyan támogatást megkapott, ami a közös céljaink eléréséhez szükséges” – kommentálta az elválást szerdán a klub honlapjának a DVTK tulajdonosa.

fociclub

A NB I: ezért távozott három nappal a tavaszi rajt előtt a DVTK edzője – sajtóhír bejegyzés először Hírpláza-én jelent meg.