NB II: fél év után visszatért a másodosztályba a gólerős támadó – HIVATALOS

A tavaly nyáron az NB I-be szerződő magyar támadó visszatért a másodosztályba, azonban nem a korábbi csapatához, hanem a feljutásra törő Szparihoz…

 

A Nyíregyháza Spartacus megerősítette, hogy szerződtette az NB I-es Pakstól távozó fiatal támadót, Beke Pétert.

A 22 éves egykori Fradi-nevelésű csatár 2017-től négy éven Németországban pallérozódott, majd hazatérését követően a Zalaegerszeg és a Budafok futballistája volt. Beke a 2022-2023-as kiírásban Magyar Kupa-döntőt játszó fővárosi csapat legfőbb gólgyárosa volt, 36 tétmérkőzésen 21 gólt szerzett, így nyáron az élvonalbeli Paks szerződtette. A csatár azonban a tolnaiaknál nem találta meg a számításait, mindössze négy meccsen jutott szóhoz, gólt nem szerzett a magyar bajnokságban, így az érdeklődést kihasználva visszatért a másodosztályba. Beke az elmúlt években rendszeres szereplője volt az utánpótlás válogatottaknak.

“Nagyon nagy reményekkel érkeztem a klubhoz. Fekete Tivadarral régről jó a kapcsolatunk, és ez nagyban befolyásolta a döntésemet. Amikor megkeresett – bár voltak más ajánlataim is – attól kezdve a Szpari került az első helyre, és örülök, hogy itt folytathatom pályafutásomat. Szeretnék egy még jobb évet, mint amilyen Budafokon volt, és remélem gólokkal járulhatok hozzá ahhoz, hogy feljusson a csapat az élvonalba. Hosszú távra tervezek a Szparival, mert tetszettek a tervek, a légkör, hogy rövidesen új stadionban játszhatunk, és tudom azt is, hogy a szurkolók nagyon várják, hogy újra NB-I-es csapata legyen Nyíregyházának. Szeretnék ennek a részese lenni” – mondta el a csapat új igazolása.

“Intenzív napok vannak a hátunk mögött, folyamatos tárgyalások után sikerült mindenben megállapodnunk Beke Péterrel és a paksiakkal. Személyében egy olyan fiatal támadót igazoltunk, akinek tehetségére már 16 évesen Németországban is felfigyeltek, majd a felnőtt futball világába tavaly Budafokon robbant be. 15 bajnoki találata mellett 6 gólt lőtt a Magyar Kupában, és élvonalbeli csapatokat ejtettek ki vezérletével. Dinamikus, az egy az egy elleni játékokban erős, a kapu előterében hatékony labdarúgó, aki hosszú távon a Szpari erőssége lehet, ezért szereztük meg a Pakstól, és kötöttünk vele 3,5 éves szerződést. Bízunk abban, hogy tavasszal segít majd nekünk abban, hogy kiharcoljuk a feljutást” – tette hozzá Fekete Tivadar sportigazgató.

fociclub

A NB II: fél év után visszatért a másodosztályba a gólerős támadó – HIVATALOS bejegyzés először Hírpláza-én jelent meg.