„Ne büntessék a pilótákat pályaelhagyás miatt!”

F1

2016. július 29. péntek, 14:26

Szerző: Dezső Attila, Fotó: Red Bull Media House GmbH

Bár a hockenheimi egyes kanyart továbbra is vizsgálják a hétvégén, de Christian Horner egyértelműen kiállt a pilóták mellett – a Red Bull F1-es csapatfőnöke a szabad versenyzés híve.

Bár a Német Nagydíj előtt eltörölték a pálya határainak átlépésére vonatkozó szabályt, Charlie Whiting, a Forma-1 hivatalos versenyigazgatója úgy véli, ha már egyszer elkezdték vizsgálni a kihágásokat, szerencsés lett volna folytatni azt. A hockenheimi egyes kanyar ugyanolyan kényes terület ezen a hétvégén, mint a Hungaroringen a négyes és a tizenegyes forduló, melyet megerősítettek, hogy árgus szemekkel fognak figyelni a versenybírák.

Christian Horner, a Red Bull csapatfőnöke úgy véli, a pilótákat nem kellene megbüntetni a pálya kiszélesítése miatt. „Úgy vélem, hogy a pályaelhagyás azokon a pályákon igazi probléma, melyet a Forma-1 és a MotoGP is használ” – nyilatkozta a brit a Motorsport.com-nak. „Ebből kifolyólag, ami alkalmas a Forma-1-re, az nem alkalmas a MotoGP-re, és fordítva is igaz” – mondta a brit. Érdekes, hogy sem a Hungaroringet, sem Hockenheimet nem használják Valentino Rossiék, a jelenlegi MotoGP naptárban négy olyan helyszín szerepel, ahol a Forma-1 is vendégeskedik: ilyen Austin, Barcelona, a Red Bull Ring és Silvestone.

„Az általunk folytatott megbeszélés alapja az volt, hogy hagyjuk őket szabadon. Hagyni kell őket azzal foglalkozni, ami elérhető számukra, így pedig sokkal jobb lesz a versenyzés. Az egyes kanyar itt (Hockenheimben) klasszikus példája annak, hogy a pilóták kihasználják a rendelkezésükre álló területet. Ezt nem kellene megbüntetni. Ha lemész a fűre, vagy levágod a kanyart, és úgy előzöl meg valakit, az természetesen már komolyabb ügy” – tette hozzá a brit.

Forrás: www.formula.hu – RSS