Négy magyar ökölvívó szerepel a jövő heti Feliks Stamm Tornán

A felnőtt férfi világbajnokságot követően több nemzetközi eseményre kerül még sor az Európa Játékok előtt, az egyik fontos állomás a Feliks Stamm Torna lesz Lengyelországban. A magyar csapat négy fővel képviselteti majd magát az eseményen, egy női és három férfi ökölvívónk szerepel Lengyelországban.

A tornára az elmúlt években a lengyel fővárosban, Varsóban került sor, de a helyi szervezők változtattak most ezen a hagyományon, és egy másik történelmi város, Pultusk lesz a rendező. A kisváros egy órányira található Varsótól, a Narew folyó mentén, amely híres a piacairól, kastélyairól egyaránt.

Feliks Stamm, a verseny névadója, a modern lengyel ökölvívás megteremtője volt, egy kultikus bokszedző, aki olimpiai-, és Európa-bajnoki győztesek, érmesek sokaságát nevelte ki pályafutása alatt. Halálát követően az első nevét viselő tornára még 1977-ben került sor, és a magyar csapat szinte minden alkalommal képviselte magát az eseményen.

Az idei 38. Feliks Stamm tornán mind a 12 női és 13 férfi súlycsoport képviselői indulhatnak, és az előzetes regisztrációk alapján sok csapat tervezi a részvételt. Az első versenynapra május 22-én kerül sor, míg a döntőket 26-án rendezik meg a lengyelek.

Anglia, Ausztrália, Azerbajdzsán, Bissau-Guinea, Bulgária, Csehország, Finnország, Franciaország, Gambia, Horvátország, Írország, Kazahsztán, Kongó, Lengyelország, Litvánia, Magyarország, Moldova, Németország, Olaszország, Románia, Skócia, Tanzánia, Trinidad és Tobago, Ukrajna, Üzbegisztán és Wales jelezte a részvételi szándékát.

A csapat egyetlen női tagja a 2021-es ifjúsági Eb-ezüstérmes Mezei Petra lesz, a 20 éves ökölvívó a felnőtt világbajnokságon is szerepet kapott idén márciusban, amely kiváló rutinszerzés volt számára.

Virbán Gábor volt a legeredményesebb magyar férfi versenyző az idei Bocskai Emlékversenyen, egészen az ezüstéremig jutott Debrecenben. Az akkor legyőzője az üzbég Ojbek Dzsurajev, aki a taskenti világbajnokságon is szerepet kapott és ezüstéremmel zárt. Az 54 kilós Virbán ezúttal is lehetőséget kap a magyar csapatban, hogy bizonyítson a lengyelországi eseményen.

Fodor Milán a tervek szerint ismét a 63,5kg-ban indul ezen a versenyen. Mester Soma tavaly visszafogyasztott a 71kg-os súlycsoportba, a 22 éves tehetség nagy ütőerejét a Feliks Stamm tornán is kamatoztathatja. A csapatot Siroki Norbert kíséri el majd edzőként a viadalra.

Hajrá, magyar ökölvívás!

Tags: