Nem a Honda-motor a McLaren egyetlen baja

F1

2016. március 18. péntek, 11:00

Szerző: Strommer Benjamin, Fotó: McLaren Honda

A csapat két világbajnoka, Fernando Alonso és Jenson Button egyaránt egyetért abban, hogy az MP4-31-nek hiányosságai vannak aerodinamika és leszorítóerő terén.

Az egy évvel korábbinál sokkal eredményesebb tesztidőszak is bizonyítja – persze problémák változatlanul érték a McLarent, de sokkal elfogadhatóbb mértékben –, hogy a Honda erőforrása sokat javult a 2016-os szezonban. Könnyen lehet azonban, hogy ezúttal a fő problémát nem is a motor, hanem maga az autó fogja jelenteni – annak ellenére, hogy tavaly a McLaren tagjai előszeretettel hangsúlyozták, kiváló karosszériát raktak össze, és minden lemaradást a japán partnernek tulajdonítottak.

„Javultunk, de nem eléggé” – mondta Jenson Button Melbourne-ben, még a szabadedzéseket megelőzően. „A megbízhatóság sokkal jobb, de továbbra is sok munka szükséges a nyers erő és általános leszorítóerő terén.”

Tulajdonképpen ugyanezt ismétli csapattársa, Fernando Alonso is: „A megbízhatóságunk nagyon erős, ami egy jó dolog, mivel mostantól a motorerőn dolgozhatunk a versenyek között. Aerodinamika terén azonban még mindig túl messze vagyunk, hogy versenyképesen harcolhassunk” – nyilatkozott a spanyol versenyző.

Alonso egészen elöl, a hatodik helyen zárta a második szabadedzést, a kétszeres bajnok azonban kételkedik benne, hogy ehhez hasonló eredmény várható a szombati időmérő edzésen is.

Forrás: www.formula.hu – RSS