“Nem állíthatjuk be Gigiót bűnösnek” – Gattuso

Gennaro Gattuso, a Milan vezetőedzője az Atalanta elleni döntetlen után elmondta, hogy ugyan sikerült kiharcolni az Európa Liga-indulást, azonban céljuk, hogy a hatodik helyen fejezzék be a bajnokságot, így ebben az esetben a csapat a következő idényben automatikusan a csoportkörben kezdené meg az európai kupaszereplést, nem pedig a selejtezőben.

“Bebiztosítottuk az Európa Liga-indulást, de jobb lenne, ha a hatodik helyen végeznénk. Egy ilyen zűrzavaros szezont követően sok ember számára úgy tűnhet, hogy ezt könnyű volt elérni, de egyáltalán nem volt az. Fontos a hatodik hely a megszervezett nyári túrnék szempontjából is.” – nyilatkozta Gattuso.

“Nem volt könnyű ezen a pályán játszani, az Atalanta egy nagyszerű csapat. Jó teljesítményt nyújtottunk. Kicsit sajnáljuk, mert egy győzelemmel minden eldőlt volna, de a kupadöntőben elszenvedett vereség után nem volt könnyű így játszani. Donnarumma? Nem szabad mindig Gigiót beállítani bűnösnek. Nem hiszem, hogy hibázott. Nedves volt a pálya és erőteljes fejes volt közvetlen közelről. Gigiónak nyugodtnak kell maradnia, ő egy 19 éves srác és nem szabad a szerződése alapján megítélni őt. Békén kell őt hagyni, de nem csak a sajtónak, hanem azoknak is, akik körülveszik őt.”

“Mindenki hibázik, még Buffon is hibázott ennyi idősen. A tapasztalatot nem tudod megvásárolni a boltban.”

“Kalinic jövője? Nem tudom, a szezon végén mindent értékelni fogunk. Van egy fontos mérkőzésünk vasárnap a Fiorentina ellen és remélem, hogy a közönség nem fogja őt kifütyülni. Remélem, hogy mindenki 90-95 percen keresztül támogatni fog minket. Kalinic a mozgása és a technikája alapján nagyon fontos játékos számunkra.”

Forrás: www.acmilan.hu – RSS