Nem csak a Mercedes pilótái ütköztek a futamon

F1

2016. május 15. vasárnap, 22:43

Noha Lewis Hamilton és Nico Rosberg incidense volt a középpontban a Spanyol Nagydíj leintése után, a verseny utolsó körében a Renault két pilótája is összeütközött. Itt ráadásul vétkest is találtak.

A sárga Renault-k küzdelme ezúttal csak a pontszerző helyeken kívül zajlott, és hiába állította a csapat eltérő taktikára Jolyon Palmert és Kevin Magnussent, végül egyik sem bizonyult eredményesnek számukra, sőt, ebből fakadt a két pilóta közötti összetűzés.

Dppi_00116005_592

A verseny végén Palmer már több mint 30 kört teljesített kemény keverékű abroncsokon haladt a 13. helyen, mögé pedig Magnussen rohamléptekben zárkózott fel, hiszen az ő lágy abroncsai még ekkor is csak 13 kör óta futottak. A dán lényegesen gyorsabb volt, és megpróbált elmenni csapattársa mellett annak reményében, hogy a kockás zászlóhoz már fordított sorrenben érkeznek meg, de ehelyett nekiütközött, és végül változatlan sorrendben futottak be a célba.

A versenybírók a vizsgálat után úgy ítélték, hogy Magnussen szükségtelenül volt agresszív, indoklásuk szerint „nem várhatta volna, hogy anélkül képes lesz bevenni a 13-as kanyart, hogy össze ne ütközzön csapattársával, akit ezt követően lekényszerített a pályáról.”

Magnussent felelőtlen manőveréért 10 másodperces időhozzáadással sújtottak, aminek következtében egy helyet veszítet Felipe Nasrrel szemben, így a 15. helyre csúszott vissza. A dán emellett két büntetőpontban is részesült.

Forrás: www.formula.hu – RSS