Nem volt visszavágásra esély Kristiansandban

Az elmúlt idényben döntős Ferencváros 37-26-ra kikapott szombaton a címvédő Vipers Kristiansand otthonában a női kézilabda Bajnokok Ligája csoportkörének második fordulójában.

Klujber
Klujber Katrin három gólt szerzett a Vipers ellen. Fotó: Martina Sivertsen / EHF

A bajnokságban három fordulót követően százszázalékos zöld-fehérek a BL-ben súlyos hazai vereséggel rajtoltak egy hete, a Metz 38-25-re kerekedett Martin Albertsen vezetőedző együttese fölé. A javításra az elmúlt három kiírás bajnokának vendégeként kívánt sort keríteni a Ferencváros, amely a júniusi BL-döntőt 28-24-re vesztette el az MVM Dome-ban a Vipers ellen. A norvég gárda ugyancsak vereséggel indította a csoportkört: 30-26-ra maradt alul idegenben az Ikasttal szemben.

Hazai találattal kezdődött a kiegyenlített összecsapás, Janurik Kinga védései és a jó támadásbefejezések mellett elsősorban a találkozót öt góllal indító Andrea Lekic teljesítménye nyomán az első negyedóra után 10-9-re vezetett az FTC. A játékrész második felében ellépett a Vipers, amely a szünetre alakította ki a legnagyobb, négygólos különbséget.

A fordulást követően is fölényben volt a Vipers, nyolc perc sem telt el, és 26-16-ra vezetett a keretét jobban forgató címvédő. A hajrában nem tudott érdemlegesen közelebb zárkózni a magyar klub, a kérdés csak az volt, hogy tíz gólon belül tud-e maradni vendéglátójához képest, ez végül nem sikerült.

A találkozó legeredményesebbje Lekic lett tíz góllal, hazai részről Jana Knedlikova nyolcszor, Jamina Roberts hétszer volt eredményes.

EHF női kézilabda Bajnokok Ligája

B csoport, 2. forduló:

Vipers Kristiansand (norvég) – FTC-Rail Cargo Hungaria 37-26 (19-15)
Vipers:
Lunde, Börjesson (kapusok), Abbingh 5, Arcos Poveda 2, Andersen 1, Hesselberg 1, Höve, Jonassen, Knedliková 8, Naes Andersen 5, Pharo, Roberts 7, Sercien-Ugolin 1, Schulze 1, Tchaptchet 1, Tomac, Vjahirjeva 5.
FTC: Böde-Bíró, Janurik (kapusok), Bordás, Bölk 4, Cvijics 3, Deszpotovics, Edwige, Kisfaludy 1, Klujber 3, Kovács A. 1, Kukely, Lekics 10, Malestein 3, Márton 1, Simon, Tomori. 

CS Rapid Bucuresti (román)–MKS Zaglebie Lubin (lengyel) 26-25 (12-15)

Forrás: EHF / MTI

Post Views: 11

JochaPress