Nemcsik a harmadik fokra állhatott fel

Nemcsik_Zsolt1.jpgNemcsik Zsolt a harmadik helyen végzett a Gerevich-Kovács-Kárpáti budapesti férfi kard Világkupa-versenyen. A győzelmet a román Rares Dumitrescu szerezte meg, aki az utolsó asszóban öt tussal bizonyult jobbnak az elődöntőben bokasérülést szenvedő, emiatt sántikáló kínai Vang Csing-csenél (Wang Jingzhi). A dobogó harmadik fokára Nemcsik mellett a német Nicolas Limbach állhatott fel.

A 64-es tábla vasárnapi küzdelmeinek 12 magyar vágott neki, közülük hatan kerültek be a második, ketten pedig a harmadik fordulóba. Ezt követően pedig már csak egyetlen hazai kardozó maradhatott versenyben, Nemcsik és a junior Európa-bajnok Szilágyi Áron ugyanis egymással vívott a negyeddöntőbe kerülésért – hangzott el a Híradóban.

Kardvivo_vilagkupa.jpgAz olimpiai, világ- és Eb-második Nemcsik ahogy a venezuelai Carlos Bravo, illetve Nagy Pál jelentette első két akadályt, úgy a Szilágyi elleni asszót is magabiztosan vette.
A negyeddöntőben aztán először az olasz Gianpietro Pastoréval találkozott, és simán, 15-7-re győzött. A következő asszóban viszont nem jöttek össze a támadásai, nem érezte jól a távolságot, így – némileg váratlanul – kikapott az egyébként jól vívó Dumitrescutól.

"Hát mit mondjak, eléggé csúnyán megvert a román fiú. Nem vívtam jól ellene, pedig a múlt héten Athénban legyőztem őt. Azt vártam magamtól, hogy megnyerem a versenyt. Remélem, jövőre sikerül" – nyilatkozott Nemcsik a vesztes elődöntő után.

Kardvivo_vilagkupa1.jpgA nyolcasdöntő küzdelmei telt ház előtt zajlottak a Nemzeti Sportcsarnokban. A Renault Kupáért rendezett viadalon 21 ország 121 kardozója indult. A hagyományosnál ezúttal szerényebb volt a mezőny, a közelmúltban ugyanis Grand Prix-versenyt bonyolítottak le Iránban és Görögországban, melyeken fontos csapatversenyekre is sor került. Ráadásul április elején kezdődik a kvalifikációs időszak a pekingi olimpiára, így a riválisok a szokásosnál jobban megnézik szükséges elutazniuk. Nem voltak így itt az oroszok, a franciák, az ukránok és az olaszok legjobbjai, de a közvetlenül az élvonal mögött állók azért pástra léptek, s indultak még mások mellett a szintén jó kardozóknak számító lengyelek, románok, németek, amerikaiak és kínaiak is.