Németh Krisztián nem utazhat Portugáliába

Vírusos betegsége miatt Németh Krisztián nem tarthat a magyar csapattal Lisszabonba, a Portugália elleni vb-selejtezőre.

Nemcsak a játékos közérzete, de a fizikai tesztek is azt támasztották alá, hogy Németh nem egészséges.

– Sajnos egy korábbi vírusos betegség miatt nem elég erős még a szervezetem, így a kapitánnyal abban állapodtunk meg, hogy nem utazom el a csapattal Lisszabonba, amit természetesen borzasztóan sajnálok. Ugyanakkor hosszú távon kell gondolkodnom, vagyis az a legfontosabb, hogy a lehető leghamarabb ismét 100 százalékos állapotban legyek, ennek érdekében a jövő héten ismét vizsgálatokon kell részt vennem. A meccs napján viszont természetesen a tévé előtt ülök majd, és nagyon fogok szorítani a csapatért – kommentálta a hírt Németh az mlsz.hu-nak.

A válogatott keret pénteken egy edzésen vett részt, az A-válogatott 2×30 percet játszott az U21-es csapat ellen. Bernd Storck csapata igazolta a papírformát, és többször talált be, mint a fiatalok.

Az edzés után a keret játékosai hazamehettek, szombatra szabadnapot kaptak a szövetségi kapitánytól, de vasárnap már a légiósokkal kiegészülve áll majd újra össze a csapat.

– A fizikai felmérések eredménye sajnos egyértelműen azt mutatta, hogy Németh Krisztián nem egészséges. Ugyanakkor a teszt elvégzése azért is hasznos volt, mert felhívta rá a figyelmet, hogy veszélyes lenne Krisztián szervezetét terhelni. Mielőbbi gyors gyógyulást kívánunk neki – fogalmazott a szövetségi kapitány.

A kialakult helyzetre való tekintettel Bernd Storck csak szombaton véglegesíti, és hirdeti ki a Portugáliába utazó válogatott keretet.

Forrás: www.mlsz.hu – RSS