Németh "Tatár" Gábor világbajnok!

tatarlead.jpg

Míg Sárközi Róbert simán védte Európa-bajnoki címét Szegeden, az MMA hazai történelmében, első ízben küzdött világbajnoki címért a Tatár becenevet viselő nehézsúlyú harcos. Németh Gábor alig húsz másodperc alatt nyerte el az IFO világbajnoki övét.

IMG_7828.jpgTatár útját az osztrák Peter Krobath próbálta keresztezni, de csak nagyon rövid ideig sikerült neki, hiszen rálépett a mérkőzés elején egy rövid jobb egyenesre, ami pont állcsúcson érte, így KO-val nyerte el Tatár az IFO trófeát.
Németh Gábor, aki több komoly külföldi és K-1 szereplésen túl van már, első magyarként lett MMA világbajnok. A Hungraian Top Team versenyzője meg sem izzadt a találkozón.
-Nem gondoltam volna, hogy ennyire rövid lesz a meccs, hiszen előzetes hírek szerint nem volt fürge az osztrák versenyző, de szerencsére nem kellett sokat bajlódnom vele. – nyilatkozta Németh.
IMG_7936.jpgA gála másik főszereplője az EB címet védő Sárközi, bár kétségtelenül hosszabbra sikeredett mérkőzésen, ám nagyon simán verte a lengyel Machine-t, aki a bevonulásnál még mókázgatott Robival, utána pedig lefagyott a mosoly az arcáról, hiszen egy komoly lábfojtást követően kellett kopognia. A szegedi ketrecharc rendezvény az utóbbi idők egyik legjobban sikerült küzdősport gálája volt, amiért külön köszönetet kell mondani a szervezőknek, hiszen nemhogy telt ház volt, de még az „állójegyek” is mind elfogytak!

Ifj. Perutek János