Német–magyar csúcs Melbourne-re készülődve

Vizilabda.jpgNem hétköznapi esemény, amikor két ország férfi és női válogatottja ugyanazon a napon, ugyanazon a helyszínen, közvetlenül egymás után csap össze egymással.
Nos, szombaton Magdeburgban sor kerül rá, hiszen 17.30 órától a nők, 20 órától pedig a férfiak csapnak össze német és magyar színekben. Mondani sem kell, mind a négy csapat a melbourne-i világbajnokság jegyében ugrik a vízbe, mind a négy kapitány további hasznos információkat szeretne megtudni jelöltjeiről.
A magyar női együttes szövetségi kapitánya, Godova Gábor három kerettagját nélkülözi a meccsen. A kapus Tóth II Andreáról ő maga mondott le, eldöntve, hogy Horváth Patríciával és Brávik Henriettával számol a vb-n; Drávucz Rita jobb kezének középső ujj alatti középcsontját szerdán műtötte meg dr. Gábor Antal; Stieber Mercedes pedig visszautazott Olaszországba, hogy a listavezető Fiorentina színeiben szerepeljen a hatodik helyezett Rapallo otthonában. A meccs érdekessége, hogy a magyar válogatottban pólózó Bujka Barbara két esztendeje még a német nemzeti együttest erősítette. Godova Gábor nem kapott részletes programot a házigazdától, de annyi biztos, hogy péntektől vasárnapig egymással készül a két csapat.
A magyar férfiválogatott péntek délben utazott el Németországba. Csütörtökön – egy-egy cserével – egymás ellen kétkapuzott a 16 játékos. A három olaszországi légiós, Kásás Tamás, Madaras Norbert és Szécsi Zoltán továbbra is hiányzik, hiszen szombaton bajnokit játszanak a campionatóban. Ez azt is jelenti, hogy a keretszűkítés minden nehézségével küzdő Kemény Dénes szövetségi kapitány több lehetőséget adhat a világbajnoki részvételért harcoló, bizonytalan helyzetű játékosainak.
Kolozsvárott 12–8-ra veszített a német alakulat, ám Hagen Stamm szakvezető elégedetten nyilatkozott a látottakról, ellenpólusként említve a 2006-os Eb-n aratott 20–10-es magyar sikert. Stamm – aki 1979 és 1992 között a németek legendás centereként világhírű játékos volt – továbbra sem számíthat a közelmúltban megműtött Steffen Dierolfra, az Esslingen csapatkapitányára. A szeptemberi Eb nyolcadikját utoljára láthatja hazai vízben a német közönség a vb-rajt előtt. (www.mob.hu)
XLsport.hu