Nemzetek Ligája: Mbappét öt védő sem tudta megállítani a góljánál, újabb kínos szlovák vereség – eredmények, videók

A világbajnoki címvédő francia válogatott 2-0-ra legyőzte a vendég osztrák csapatot a labdarúgó Nemzetek Ligája A divíziójának csütörtökön játszott ötödik fordulós mérkőzésén, ezzel egyelőre megmenekült a B divízióba kerüléstől. A forduló előtt még nyeretlenül az 1. csoport utolsó helyén álló franciák Kylian Mbappé és Olivier Giroud góljával diadalmaskodtak Párizsban, így feljöttek a harmadik pozícióba, míg az osztrákok visszacsúsztak negyediknek.

A dán válogatott közben biztosíthatta volna a részvételét az NL jövő júniusi négyes döntőjében, ehhez nyernie kellett volna Zágrábban, de nem járt sikerrel. A vb-ezüstérmes horvát csapat ugyanis 2-1-re győzött, és átvette a vezetést az 1. csoportban. Érdekesség, hogy a dánoknak ez volt a második vereségük a mostani NL-kiírásban, és az elsőt is a horvátoktól szenvedték el.

Az A divízió 4. csoportjában papírforma-eredmények születtek, a belgák otthon verték Walest 2-1-re, míg a hollandok Lengyelországban győztek 2-0-ra. A C divízióban az eddig százszázalékos Törökország biztosította feljutását a B divízióba, miután fordulatos meccsen 3-3-as döntetlent játszott a vendég luxemburgiakkal.

A kazah válogatott a labdarúgó Nemzetek Ligája következő kiírásában majd a B divízióban szerepelhet, miután csütörtök házigazdaként 2-1-re legyőzte a fehérorosz együttest. A csoportkör ötödik fordulós meccsén a kazahok a 29. percben szereztek vezetést, a vendégek az első félidő ráadásában azonban egyenlítettek. A házigazda a második félidő közepén is eredményes volt, így másodszor jutott előnyhöz, amelyet már meg tudott őrizni a lefújásig. A négy győzelemmel és egy döntetlennel álló kazahok ezzel már biztosan a C divízió 3. négyesének élén zárnak, függetlenül utolsó csoportmeccsük eredményétől.

A Nemzetek Ligájában a B, C és D divízió csoportgyőztesei feljutnak, míg az A, B és C divízió csoportutolsói kiesnek. Az élvonal csoportelsői – a júniusi négy forduló után a magyar válogatott vezeti a 3. csoportot Németország, Olaszország és Anglia előtt – pedig jövő júniusban négyes torna keretében küzdenek meg egymással a trófeáért. (MTI)

Nemzetek Ligája, 5. forduló:

A divízió:

1. csoport:
Franciaország-Ausztria 2-0 (Mbappé 56., Giroud 64.)

Mbappé remek gólja

Giroud fejese

Horvátország-Dánia 2-1 (Sosa 49., Majer 79., ill. Eriksen 77.)

Így nyertek a horvátok

4. csoport:
Belgium-Wales 2-1 (De Bruyne 10., Batshuayi 37., ill. Moore 50.)

Ez történt Belgiumban

Lengyelország-Hollandia 0-2 (Gakpo 14., Bergwijn 60.)

C divízió:

1. csoport:
Törökország-Luxemburg 3-3 (C. Ünder 16. – 11-esből, Chanot 39. – öngól, Yuksek 87., ill. Martins 9., Sinani 37., G. Rodrigues 69.)
Litvánia – Feröer-szigetek 1-1 (Slivka 44., ill. Andreasen 22.)

3. csoport:
Szlovákia-Azerbajdzsán 1-2 (Jirka 93. – 11-esből, ill. Dadasov 44., Haghverdi 95.)

Ez a gól okozta a szlovákok vesztét

Kazahsztán-Fehéroroszország 2-1 (Gabyshev 29., Zaynutdinov 79., ill. Savitskiy 45+3.)

D divízió:

1. csoport:
Liechtenstein-Andorra 0-2 (Rosas 4., Cervos 81.)
Lettország-Moldova 1-2 (Ikaunieks 55., ill. Revenco 26., Nicolaescu 45.)