Nesta: “Egy játékos sem lehet nagyobb egy klubnál”

Alessandro Nesta hálás a Milannak, amiért nemzetközi játékossá és a világ egyik legjobb hátvédjévé vált, továbbá beszélt arról is, hogy milyen hatással volt rá Jaap Stam érkezése 2004-ben.

Nestát 2002-ben szerződtette a Milan a Laziótól és 10 idényt töltött a piros-feketéknél, amelynek színeiben 326 tétmérkőzésen lépett pályára. A korábbi olasz világbajnok védő 2 Scudettót, 1 Olasz kupát, 2 Olasz szuperkupát, 2 Bajnokok Ligáját, 2 Európai szuperkupát és 1 Klubvilágbajnokságot nyert a csapattal.

Nesta felfedte, hogy ugyan a Lazióban képzelte el a jövőjét, ám mégsem bánta meg, hogy csatlakozott a Milanhoz, ahol nagy sikereket ért el.

“Akkoriban az életem végéig a Lazióban maradtam volna, de nem bántam meg a döntésemet. Látva, hogy mi történt velem a Milannál, azt mondhatom, hogy nagyon jól tettem. A Rossonerihez igazoltam és mindent megtettem. A Milan lehetővé tette számomra, hogy nagy dolgokat vigyek véghez a pályafutásom alatt és a klubnak köszönhetően nemzetközi védővé váltam.” – mondta Nesta.

“Azt gondoltam, hogy a Bajnokok Ligája-győzelem után tíz évig nyugodt körülmények között lehetek a csapatban, de Stam érkezése után megértettem, hogy nincs bérelt helyem. Minden nap fel kellett emelnem a hátsómat.”

“A Netflixre egy sorozatot kellene készíteni arról, hogyan kell a Milanban viselkedni, hogy az emberek megértsék, mit jelent egy ilyen hatalmas klubban játszani. Még a legjobb játékosoknak is be kellett bizonyítaniuk, hogy megérdemelten szerepelnek a csapatban. Egy játékos sem lehet nagyobb EGY klubnál.”

“Hiányzik-e a futball? Igen. Mindenki azt mondja, hogy a visszavonulás után nem hiányzik neki a labdarúgás. Az első 6 hónapot nyaralással töltöttem, aztán krízisbe kerültem. Majd felhívott Materazzi, hogy igazoljak Indiába. A feleségem azt mondta, hogy fogadjam el, mert elviselhetetlenné váltam.”

“Három legrosszabb meccsem volt a pályafutásom alatt. Egy római derbi, a 2000-es Eb-döntő és az isztambuli finálé. Egy félidő után 3-0-ra vezettünk. Tudni akarnám, hogy mi történt, de egyszerűen nincs rá magyarázat.”

Forrás: www.acmilan.hu – RSS