Nesta szavai a Milanról, a BL-ről és Thiaw-ról

Alessandro Nesta a La Gazzetta dello Sportnak nyilatkozott a Tottenham elleni visszavágót megelőzően. A korábbi világbajnok kétszeres BL-győztes hátvéd véleménye szerint a jövőben Malick Thiaw nagy érték lesz a Milan számára.

„Jelenleg nehéz elképzelni, hogy a Milan megnyerje a Bajnokok Ligáját, de a Rossoneri képes meccsről meccsre haladni előre. Ebben a szezonban sok problémájuk volt a sérülésekkel és az új igazolásokkal, akik eddig keveset tudtak hozzátenni a csapathoz. Nem lehet minden évben csodát tenni, ha szűkös a költségvetés. A tulajdonosnak többet kellene befektetni abban a tudatban, hogy a költségek megtérülnek. Ha Theónak vagy Leaónak nem jön ki úgy a lépés, akkor a csapatnak nehézségei adódnak.” – mondta Nesta.

„Egykori védőként nem támogatom, hogy a csapat beálljon védekezni a Tottenham ellen. Éppen ellenkezőleg: ki kell menni a pályára, támadni és gólt szerezni. Elvégre ezek a Milan játékelvei. Azt mondanám, hogy ne a védekezés legyen az első számú cél. Meg kell próbálni nehéz helyzetbe hozni az ellenfelet, különösen most, hogy nincsenek csúcsformában. A Milan védői jobban teljesítenek, ha a védelmi vonal magasan húzódik a pályán. A San Siróban lejátszott meccs alapján a Milannak jó esélyei vannak, de óvatosnak kell lenni. Londonban más meccs lesz és nehéz az angol stadionokban játszani.”

„Pioli visszaadta azt az érzést, ami hiányzott a csapatból. A Milan szétszórt csapatnak tűnt, amely már nem presszingelt olyan jól, mint korábban. Pioli helyreállította az egységet, de nem változtatott túl sokat. A szerepek többnyire ugyanazok. Jár az elismerés Piolinak, mert alázatosnak bizonyult, megkérdőjelezte önmagát és változtatott.”

„Thiaw? Ő egy nagyszerű játékos és készen állt, köszönhetően a megtett útnak. Hallottam, hogy az emberek szemrehányást tettek, amiért az edző nem küldte pályára korábban, de ezzel nem értek egyet. Gyakran nem helyes túlságosan erőltetni a dolgokat, ezt De Ketelaere példája is bizonyítja. A hosszú hónapok munkája Thiaw-t igazolta, aki megbízható, szilárd és összeszedett védővé vált. Természetesen még sokat kell fejlődnie és gyorsabbnak kell lennie a pályán. Jó igazolásnak bizonyult, a klub keveset fizetett érte és hatalmas érték lesz.”

„Ilyen mérkőzések kellenek ahhoz, hogy a fiatal bajnokokból nemzetközileg is kiemelkedő játékosok váljanak. A BL-ben más a körülmény, nagyobb a szint és a nyomás, a tét pedig hatalmas. Ez a csapat megmutatta, hogyan lehet talpra állni. Ezért ragaszkodom ahhoz, hogy ki kell menni a pályára és futballozni a továbbjutásért. A Milan készen áll erre a meccsre. Többet várok Leaótól és Diaztól is.”

„Ibrahimovic? Találkoztam vele Miamiban. Edzett és nagyon motivált volt. Mentális szempontból lenyűgöző karakter. Hasznos lett volna a BL-ben, de utólag már könnyű ezt mondani. Nemrég még egyáltalán nem volt egyértelmű a helyzete.”