Nevelőcsapatában folytatja az egykori argentin gólkirály – sajtóhír

Megbízható sajtóbeszámolók szerint hamarosan visszatérhet nevelőcsapatához a Brazíliában légióskodó rutinos argentin támadó…

(Photo by Marcelo Hernandez/Getty Images)

César Luis Merlo információi szerint a brazil Fortaleza rutnios támadója, Silvio Romero kétéves szerződést készül egykori nevelőcsapatával, az argentin első osztályú Institutóval.

A 35 éves támadó 2005 és 2010 között erősítette utoljára a córdobai együttest, majd éveken át a Lanús futballitája volt. Romero egy rövid kölcsönt eltöltött a francia Rennes alkalmazásában, majd Mexikóban is játszott a Chiapas és a Club América csapatában, 2018 és 2022 között pedig termékeny időszakot töltött az Independientében. A tapasztalt futballista a Rojo soraiban 2018 óta139 mérkőzésen 49 gólt szerzett. A 2020-as argentin bajnoki idényben 12 találatával társgólkirály lett, majd az azt követő bajnoki kiírásban tízszer volt eredményes.

Romero az elmúlt két naptári esztendőt a Rojótól kölcsönben töltötte a Fortaleza alkalmazásában. Az idén Copa Sudamericana-döntőt játszó brazil csapat színeiben az argentin csatár minden sorozatot figyelembe véve 99 mérkőzés alatt 23 találatot jegyzett.

Az Instituto újonc létére magabiztosan maradt bent az argentin élvonalban, miután a 2023-as összesített tabellán a 28 csapatos mezőny 17. helyén végzett.

További dél-amerikai, főleg argentin labdarúgással kapcsolatos folyamatos, naprakész hírekért kövesd rendszeresen a Futballtangó oldalt!

fociclub

A Nevelőcsapatában folytatja az egykori argentin gólkirály – sajtóhír bejegyzés először Hírpláza-én jelent meg.