Nézőcsúcs várható az idei Forma 1-es futamon Mogyoródon

A magyar versenyhétvége (július 29-31.) a 2022-es Forma–1-es esztendőben csúcsot dönthet. Már a 2021-es futam leintése után minden képzeletet felülmúló érdeklődés mutatkozik a mogyoródi küzdelem iránt, a jegyek elképesztő ütemben fogynak, így megdőlhet a Hungaroring 2019-es látogatottsági rekordja – három éve 230 ezren látogattak ki a többnapos eseményre.

Gyulay Zsolt a sokmilliós herendi porcelánokkal

– Azzal eddig is tisztában voltunk, hogy az F1-es nyári szünet előtti időpont kiváló, és a nagydíjunk a népszerűbbek közé tartozik, de bevallom, minket is meglepett, hogy ennyire a fókuszba kerültünk. Persze, ez legyen a legnagyobb gondunk… – nyilatkozta Gyulay Zsolt, a Hungaroring Sport Zrt. elnök-vezérigazgatója.

– Szinte az összes jegyet eladtuk, pótlelátókat kell építenünk,

hogy mindenkinek jusson hely. Csak a vasárnapi futamon szerintem meghaladja majd a nézőszám a százezret, összességében pedig megdönthetjük a 2019-es csúcsot.

– Ahogy említettem, a július végi, augusztus eleji időpont tökéletes, ahogy Budapest közelsége is komoly vonzerő. Jót tett a sorozat megítélésének az F1-es világot bemutató Netflix-sorozat, plusz a tavalyi, az utolsó méterekig tartó Max Verstappen–Lewis Hamilton csata. Utóbbi még akkor is, ha furcsa körülmények között dőlt el, bár hozzáteszem, a holland abszolút megérdemelte, hogy vébét nyerjen – mondta Gyulay.

Az idei szabálymódosítások jót tehetnek a csatározásnak, de megjósolni, hogy melyik csapat húz hasznot, szerez előnyt a változtatásokkal, szinte megjósolhatatlan.

– Ahogy a labdarúgásban a nagy klubok, például a francia Paris SG, az angol Manchester City, a spanyol Real Madrid vagy a német Bayern München mindig esélyesnek számít a Bajnokok Ligájában, ugyanez a helyzet a Mercedesszel, a Red Bull Racinggel, a McLarennel vagy a Ferrarival a Forma–1-ben – utalt arra a kétszeres olimpiai bajnok korábbi kajakos, hogy izgalmas szezonra számít.

Azért azt nehezen hiszem, hogy a Haas hirtelen majd előretör és versenyeket nyer, de az biztos, hogy az első néhány nagydíj komoly harcot ígér.

(blikk.hu)