“Nincs hatalmam és befolyásom” – Raiola

Mino Raiola elmondta, hogy zavarják az emberek előítéletei, amelyekkel nap mint nap szembesülnie kell és úgy véli, hogy az ő dolga csupán annyi, hogy a lehető legjobb üzleteket kösse az ügyfelei érdekeit szem előtt tartva.

Raiola három játékost képvisel a Milanból, nevezetesen Gianluigi Donnarummát, Alessio Romagnolit és Zlatan Ibrahimovicot. A holland-olasz játékosügynök az utóbbi időben újra a szurkolók kereszttüzébe került, miután nem a tervek szerint haladnak a tárgyalások Donnarumma szerződésének meghosszabbításáról.

A La Gazzetta dello Sport néhány héttel ezelőtt arról számolt be, hogy Raiola egy 10 millió eurós fizetési igényt tett le az asztalra a Milannak és arra törekszik, hogy Donnarumma a világ egyik legjobban fizetett kapusává váljon. A Rossoneri ajánlata ezzel szemben 2026-ig szóló kontraktus évi 7,5 milliós bérrel.

Raiola a BBC Sportnak nyilatkozott és reagált a kapzsiság vádjára.

“Nyilván nem túl jó érzés hallani a szokásos előítéleteket. Hazudnék, ha azt mondanám, hogy ez engem nem zavar. Az emberek feltehetik maguknak a kérdést, hogy ha ennyire kapzsi vagyok, akkor hogyan lehetséges az, hogy minden játékosom boldog és folytatják velem a munkát? Hogyan tudják megítélni, hogy jó ügynöke voltam-e Ibrahimovicnak? Csak Ibra ítélkezhet.” – mondta Raiola.

“Nincs hatalmam és befolyásom. Az én feladatom, hogy a lehető legjobb üzletet kössem a játékosaim számára és ennél nem több. A játékosaim nem hívnak élősködőnek és tisztában vannak azzal, hogyan végzem a munkámat. Engem csak az érdekel, hogy a játékosaim hogyan hívnak.”