Női kézilabda Európa-liga – Nem jutott elődöntőbe a Mosonmagyaróvár

MH/ MTI
2024. március 23. szombat. 16:57
Frissítve: 2024. március 23. 17:01

Az első mérkőzést saját közönsége előtt 32–30-ra vesztette el Gyurka János együttese, így idegenben kellett volna megfordítania a párharcot a visszavágót húszmeccses veretlenségi sorozattal váró román gárda ellen, ráadásul a hiányzó Albek Anna és Tóth Nikolett nélkül.

A Bistrita-Nasaud kezdte jobban a találkozót, tíz perc sem pörgött le, és három gólra el tudott távolodni (6–3). Negyed óra elteltével viszont már csak egy találat volt a különbség (9–8), a 25. percben pedig a vezetést is átvette a Mosonmagyaróvár (13–14). Pihenni döntetlennel vonulhattak a felek.

A második játékrész eleje ismét a hazaiaké volt, a félidő derekára azonban beérte elbizonytalanodni látszó vendéglátóját a mosonmagyaróvári alakulat, 11 perccel a dudaszó előtt pedig már továbbjutásra állt (21–24). Innen azonban a bisztricai együttes egyenlített, a hajrára pedig a vendégek lettek némileg tanácstalanok, két támadásuk is lövés nélkül zárult a hajrához közelítve, a kulcsfontosságú helyzetekben elkövetett hibák pedig a továbbjutási esély elúszásához vezettek.

A találkozó legeredményesebbjeként Cristina Laslo kilenc találattal vette ki a részét a románok sikeréből, a Mosonmagyaróvárt erősítő, szlovák válogatott Lancz Barbora hat gólt szerzett. A hazai kapuban Renata de Arruda 16, a magyar válogatott Szemerey Zsófi a vendég gólvonalon 17 lövést hárított.

Eredmény, női Európa-liga, negyeddöntő, visszavágó:
CS Gloria Bistrita-Nasaud (román) – Motherson Mosonmagyaróvári KC 27–25 (15–15)

Továbbjutott: a Bistrita kettős győzelemmel
lövések/gólok: 50/27, illetve 48/25
gólok hétméteresből: 7/7, illetve 1/1
kiállítások: 4, illetve 6 perc

Írta a Magyar Hírlap