Női röplabda Magyar Kupa: A Vasas sorozatban harmadszor aranyérmes

MH/MTI
2024. március 9. szombat. 20:57
Frissítve: 2024. március 9. 20:58

A kihívó Békéscsabát edző Tóth Gábor dolgát nem könnyítette meg, hogy bokasérülés miatt centere, Bodnár Dorottya csak a lelátón ülhetett, őt az a magyar válogatott Kump Alíz pótolta a kezdőben, aki az elmúlt két idényben a Vasassal lett kupagyőztes. A fővárosiaknál minden játékosára számíthatott Jannisz Atanaszopulosz vezetőedző.

A kezdésre csordultig megtelt az Érd Aréna, a kezdőjátékosok bemutatását pedig látványos showelemek – egyéni bevonulás, tűzijáték, fényeffektek – színesítették az egyébként koromsötét csarnokban.

A finálé első szettjének eleje több hibát, és a videós ellenőrzések miatt töredezett meccset hozott, és bár a csabaiak egy ideig tarották a lépést a Vasassal, amikor a fővárosiak elkezdtek agresszívan szerválni, négypontos előnyt dolgoztak ki. A címvédő támadásai is erőteljesebbek voltak, a csabaiak jobbára pörgetett vagy ejtett labdákkal próbálkoztak, ez pedig a fővárosiak magabiztos részsikerét eredményezte.

A második etapot a kihívó új feladóval és ütővel kezdte, de a Vasast ez sem zavarta össze: a címvédőnél a feladó Buket Gülübay változatosan szervezte együttese támadójátékát, az ütők között pedig több jó egyéni teljesítmény is akadt. A viharsarkiaknál a válogatott Glemboczki Zóra jól szállt be a meccsbe, vezérletével csapata mínusz egyre visszazárkózott, de a fővárosiaknál mindig akadt valaki, aki kritikus helyzetekben megoldotta a labdameneteket, ez pedig elégnek bizonyult ahhoz, hogy a magyar porondon ebben az idényben még veretlen címvédő közel kerüljön az újabb kupagyőzelemhez.

A harmadik felvonásra visszatért a csabai oldalon irányítani Kotormán Réka, de az elmúlt másfél hétben négy meccset is játszó csapata egyre hitehagyottabbnak tűnt. A Vasas ekkor minden játékelemben az egyre fáradtabbnak tűnő BRSE fölé nőtt, de kilencpontos előnyél lankadt a fővárosi játékosok figyelme, a viharsarkiak pedig köszönték szépen a tálcán kínált lehetőséget és a hajrá előtt, 20-20-nél egyenlítettek. Ezzel azonban ellőték minden puskaporukat, a Vasas röplabdázói pedig hamarosan egymás nyakába ugorva ünnepelhették az újabb aranyérmet.

A 93 perces mérkőzés legeredményesebb játékosa a Vasas szlovén légiósa, a 19 pontos Fatoumatta Sillah volt.

A Vasast harmadik idényében edző görög Jannisz Atanaszopulosz továbbra is hibátlan Magyarországon, ugyanis a lehetséges ötből az ötödik aranyérmét nyerte.

A fővárosiak egymás utáni harmadik sikerükkel a kupa mellett a vándorserleget megtarthatják.

Írta a Magyar Hírlap