Női U17: dupla erőfelmérő az északírek ellen

Női U17-es válogatottunk kedden és csütörtökön Diósdon lép pályára felkészülési mérkőzésen.

A Schumi Dorottya vezette női U17-es válogatott március 19-24. között Európa-bajnoki selejtező elitkörben lép pályára Franciaországban, ahol a házigazdák mellett az ír és a cseh válogatott lesz az ellenfele. A tornára való felkészülés február elején egy kétnapos edzőtáborozással kezdődött meg, ezen a héten pedig négy napot töltenek együtt a keret tagjai, és a programban két felkészülési mérkőzés is szerepel, mindkettő Észak-Írország ellen, Diósdon.

A mieink felkészülési programjában további három összetartás szerepel még az elitkör előtt, köztük egy bakui edzőtáborozással, melyen a házigazda azeriekkel mérkőzik meg a válogatott.

– Abból a szempontból egy nagyon jó lehetőség számunkra az e heti két találkozó, hogy az elitkörben Írország is ellenfelünk, és az északír csapat hasonló, brusztolós erőfocit játszik – mondta az mlsz.hu-nak Schumi Dorottya. – Nehéz meccsekre számítok, valószínűleg az ellenfelünk agresszív futballal, sok futással, ívelgetéssel és párharcok kikényszerítésével próbál majd meg fölénk nőni, de ez jó is, hiszen az elitkörben sem lesz könnyű ellenfelünk, nekünk pedig fel kell nőnünk a feladathoz. Kisebb nehézséget okoz, hogy a csapat egy része a hétvégén külföldi tornán vett részt, de remélem, hogy legalább a második meccsre sikerül felfrissíteni a Kóka és az FTC játékosait. Lehetőséget adunk néhány új játékosnak is, ezzel hosszabb távra tervezünk, a tavaszi tornán ugyanis a 2001-es születésű játékosokra is számíthatunk, így ha néhány fiatalnak sikerül bejátszania magát az Elitkörben résztvevő keretbe, akkor nemzetközi tapasztalatokra tehetnek szert, ami jól jöhet az őszi megmérettetéseken. A tavaszi szezonunk egyértelműen az elitkörről szól, próbálunk minél jobb eredményeket elérni, és úgy felkészülni az tavaszi tornára, hogy ott a tapasztalatszerzés mellett eredményesek is legyünk.

Az U17-es válogatott kerete:

Kapusok:

Varga Luca (MTK Hungária FC)
Barti Luca (Kóka FNLA)

Védők:

Csigi Eszter (Ferencvárosi TC)
Kovács Laura (ETO FC Győr)
Fél Alexandra (ETO FC Győr)
Fél Patrícia (ETO FC Győr)
Pilán Tímea (Gyulai Amazonok)
Anda Letícia (MTK Hungária FC)
Bálint Kata (Gyulai Amazonok)

Középpályások:

Vári Viktória (Ferencvárosi TC)
Zágonyi Barbara (Kóka FNLA)
Vasas Lea (MTK Hungária FC)
Pintye Vivien (DNLA)
Mikes Vivien Anna (San Diego)
Bátorfi Boglárka (Viktória FC)

Csatárok:

Kiss Stella (Kóka FNLA)
Vachter Fanni (DVTK-Vénusz)
Oláh Adrienn (MTK Hungária FC)

Forrás: www.mlsz.hu – RSS