Nyéki Balázs: A végső cél a magyar bajnokság és a BL megnyerése

MH/MTI
2023. december 7. csütörtök. 19:40
Frissítve: 2023. december 7. 19:42

„Azt gondoltam, van olyan erős csapatunk, hogy a magyar bajnokságban meg tudjuk nyerni az összes meccsünket. A legnehezebb a Magyar Kupa volt, mert két-három hétre a vb után kellett a döntőt játszani. Ott úgy gondoltam, nem tudjuk kiadni a maximumot, de sokkal többet kaptam a játékosoktól, mint vártam” – értékelte az M4 Sportnak az őszi szezon százszázalékos teljesítményét a 43 éves szakember, aki Varga Zsolttól vette át az irányítást. „Ez meghatározta az egész félévünket, a BL-ben az első találkozó kicsit döcögős volt, utána helyreálltunk.”

Nyéki szerint a jó eredményekben meghatározó szerepe volt, hogy a csapat gerince együtt maradt, továbbá Dusan Mandic és Edoardo Di Somma személyében két világklasszis érkezett, akiknek a beépítése könnyen ment. Kijelentette, nagyon jó szellemiségű játékosok alkotják a keretet, ez a sikerek kulcsa.

„Fontos láncszem voltam Varga Zsolt mellett, mindig próbáltam kicsit lazább lenni, segíteni, hogy pozitív irányba haladjunk, de az elmúlt egy évben átálltam a rossz zsaru szerepére” – fogalmazott Nyéki azzal kapcsolatban, milyen változást hozott, hogy másodedzőből vezetőedző lett a zöld-fehéreknél.

A tréner úgy vélte, a BL-ben címvédő olasz Pro Recco, továbbá a spanyol Barceloneta jelenleg még valamelyest előrébb tart, de a végső cél a magyar bajnokság mellett a BL megnyerése. Hozzátette, az eddig eredmények értékét növeli, hogy Német Toni sérülése miatt tulajdonképpen egész ősszel center nélkül játszott az FTC. A folytatással kapcsolatban kifejtette, senkinek nincs tapasztalata az olyan hosszú szünetre vonatkozóan, mint ami most következik az Európa- és a világbajnokság miatt, ezért szerinte teljesen új bajnokság kezdődik majd márciusban.

„A horvátországi Eb-re megfiatalított keret utazik, amelynek jó teszt lesz, miben van lemaradása és miben kell fejlődnie. Az itthon maradókkal én folytatom a felkészülést a vb-re, de a legfontosabb az olimpia. Jó volt idén a vb-cím, amit szeretnénk megismételni Dohában, de a végső cél az olimpiai győzelem” – mondta a válogatottról a nemzeti együttesnél másodedzőként ténykedő szakember.

Írta a Magyar Hírlap