Okosabbak nem, de jókedvűbbek leszünk a csokitól

Nyugalommal és elégedettséggel tölt el már egy kevéske étcsokoládé fogyasztása is. Ezt a benne lévő antioxidánsnak, a polifenolnak köszönhetjük.

A tanulmány vezető szerzője, Matthew Pase kutatócsoportjával a polifenolok hangulatra és kognitív képességre gyakorolt hatását vizsgálta.

Összesen 72 egészséges férfi és nő vett részt a kutatásban, az önkéntesek életkora 40 és 65 év között változott. Az önkénteseket három csoportra osztották: az első csoport 500 mg-nyi polifenolt kapott, a második 250 mg-nyit, a harmadik semmit.

Okosabbak nem, de jókedvűbbek leszünk a csokitól

Harmincnapnyi csokoládémajszolást követően az önkéntesek kognitív képességei ugyan nem javultak, a hangulatuk azonban igen. Azok, akik napi 500 mg-nyit vettek magukhoz az étcsokoládé antioxidánsából, nyugodtabbnak és elégedettebbnek érezték magukat, állapította meg a tanulmány, mely a Journal of Psychopharmacology című szaklapban látott napvilágot.

Kapcsolódó gyógynövények

Forrás: www.egeszsegtukor.hu – RSS