Olimpiai Ötpróba Peking 2008

Olimpia.jpgHazánk egyik legpatinásabb tömegsport rendezvénye az olimpiai ötpróba. A központi próbák 2007 tavaszán, őszén illetve 2008 tavaszán kerülnek megrendezésre, 20 helyszínen. Az első próbát március 17-én rendezik Szegeden.
 
1979-ben, a moszkvai olimpiai előtt rendezték meg először az olimpiai ötpróbát. Hatalmas sikert hozott akkor. Azóta minden ötkarikás játékok előtt találkozhatnak a sportolni vágyók a népszerű sorozattal, amelyen minden Magyarországon bejegyzett általános és/vagy középiskola részt vehet.

Jövőre Peking lesz a világ legnagyobb sporteseményének a házi gazdája, így idén ismét útjára indul a sorozat. Országban minden megyében, illetve a fővárosban lehet majd bekapcsolódni a több próbába. Öt sportág képviselteti magát: a gyaloglás, a kerékpározás, a futás, az úszás és a triatlon, ahol a résztvevők ismét pontokat gyűjthetnek majd.

Halászevics Péter főszervező elmondta, hogy megpróbálták úgy összeállítani az olimpiai ötpróba programját, hogy minden hónapban legyen egy rendezvény. Aki összegyűjt 10 pontot, az részt vehet majd azon a sorsoláson, amelyen nyolc szerencsés pekingi utat nyerhet. Egy biztos, hogy érdemes lesz már elkezdeni edzeni, mert újból izgalmas próbák várnak mindenkire.(www.szabadban.hu)

XLsport