“Óriási csalódás 1 ponttal lemaradni a BL-ről”

A Milan győzelemmel fejezte be a 2018/19-es szezont, de nem sikerült bejutni a Bajnokok Ligájába. A piros-feketék 1 ponttal maradtak le a BL-induló harmadik Atalantától és negyedik Intertől. Gennaro Gattuso csalódottan nyilatkozott a szezon utolsó meccse után.

“Igazi paradicsom itt dolgozni, nagyszerű munkát végeztünk. Eltelt ez a 18 hónap és talán időnként nem mindig tudtam kezelni a rám nehezedő nyomást. Soha nem éreztem úgy, hogy csak egy edző vagyok itt. Mindent éreztem és csak ennél a klubnál lehet ilyet tapasztalni. Sokadik alkalommal szeretnék köszönetet mondani a klub vezetőségének. Hálával kell tartoznom a Milannak azért, amit adott nekem. Mindig kapcsolatban voltunk, mint ahogy az a nagy kluboknál szokás. Mindig az igazat mondtam. A Milan nagyszerű kezekben van. A következő napokban beszélni fogok a klubbal és megtesszük a szükséges értékeléseket.” – mondta Gattuso a meccs lefújása után a MilanTV-nek.

“Nem vagyok egyedül. Tíz ember áll mögöttem a szakmai stábban, akik mindent beleadnak és napi rendszerességgel hajtják a malmot. Meg kell beszélnünk egymással, hogy milyen irányba akarunk tovább haladni és milyen típusú futballt akarunk játszani. Mindig nagy volt közöttünk az őszinteség Gazidisszal, Leonardóval és Maldinivel. Mindig elmondtam, hogy a csapat hogyan fejlődhet. Hosszú évek óta nem vagyunk ott a Bajnokok Ligájában. Nagyok az elvárások és óriási a felelősség.”

“Ez a csapat nagy fejlődésen ment keresztül és olyan emberekre van szükség, akik a szükséges pluszt jelentik az öltözőben. A csapat fiatal és több tapasztaltabb játékosra van szükség. Nem csupán szakértelem kell ahhoz, hogy 11 játékost pályára küldj. Manapság bizonyos viselkedések miatt sok pontot lehet veszíteni. Ezek a játékosok sokat adtak nekem és hatalmas csalódás, hogy 1 ponttal lemaradtunk a Bajnokok Ligájáról. Az elveszített Inter elleni derbi után elveszett a csapatszellem.”

“Szurkolók? Mindig támogattak minket és a bajnokságot illetve az Európa ligát tekintve a nézőszám a mérkőzéseinken meghaladta az 1 milliót a San Siróban. Mindig is imádtam a Milan szurkolókat. Mindig bátorítottak minket és dicséretet érdemelnek.”

Gattuso szavai a DAZN mikrofonjainak: “Köszönettel tartozom a csapatnak. 68 ponttal fejeztük be a szezont és ez büszkeséggel tölt el, még akkor is, ha nagyon fáj, hogy nem kvalifikáltuk magunkat a Bajnokok Ligájába. A klubnak és a szakértőknek kell értékelniük egy edző munkáját. Találkozom a klubbal és megbeszéljük. Hallani szeretném, hogy mit gondolnak a munkámról. Hibákat követtünk el a szezon során, de hiszem, hogy ez egy pozitív év volt.”

“Sokan jóval a saját képességeik alatt teljesítettek, de még mindig olyan csapat vagyunk, amelyben ott a minőség és a potenciál. Az elmúlt 18 hónapban alig aludtam, mentálisan darabokra estem szét és valamit meg kell fontolnom.” – tette hozzá.

Fabio BORINI: “Büszkék vagyunk arra, amit elértünk, de csalódottak vagyunk, hogy nem sikerült a négyben végeznünk. Engedtük, hogy más csapatok kezébe kerüljön a sorsunk, nem pedig a sajátunkba. Megnehezítettük az életünket ebben a szezonban, de a végsőkig harcoltunk. A csapatunk méltó ahhoz, hogy a Bajnokok Ligájában szerepeljen. Fiatalok vagyunk, jól ismerjük egymást és együtt kell fejlődnünk. Folytatnunk kell egy pontos és következetes úton. Gattuso ismét megmutatta, hogy milyen ember. A szívét és a szenvedélyét beleteszi a munkájába és a mezért. Tudja, hogy mit is jelent valójában.”

Forrás: www.acmilan.hu – RSS