Országos Speciális Kosárlabda Bajnokság az „Európai Kosárhét” alkalmából

A 2021-es Speciális Olimpia „Európai Kosárhét” keretein belül rendeztük meg, az idei év utolsó speciális olimpia országos kosárlabda bajnokságát Budapesten, a Szent István Gimnáziumban.

3 szervezet 9 csapata vett részt a rendezvényen. A kőszegiek 2 csapattal, a homoki Bárczi DSE 1 csapattal és a házigazda Hársfa Egyesület 6 csapattal képviseltette magát.

Az egyesített női divízióban sajnos a győriek sorozatos megbetegedések miatt visszamondták a szereplést, így a kőszegiek és a hársfások egy oda-visszavágón döntötték el az aranyérem sorsát. Az első meccsen a hársfások nyertek 3 ponttal, de a másodikon a kőszegiek fölényesen győzték le a fővárosiakat.

A III. divízióban a Hársfa Down csapat szintén oda-visszavágón, kettős győzelemmel utasította maga mögé a Hársfa III. csapatát.

A II. divízióban ugyanígy történt a Hársfa -Körmend együttese kettős győzelemmel szerezte meg az aranyérmet és ezzel az országos bajnoki címet a Hársfa II. ellen.

Az I. divízióban a Hársfa I. kosarasai 4 pontos hátrányból fordítottak és 3 ponttal győzték le az ősi rivális kőszegieket. A két nagy simán legyőzte a homokiakat, így a bajnoki cím a Hársfa I. csapatáé, az ezüst a kőszegieké, és a bronz a homokiaké lett.

I. Divízió

  1. Hársfa Egyesület I.
  2. Kőszeg Wink PSC
  3. Homok Bárczi DSE

 

II. Divízió

  1. Körmend-Hársfa Egyesület
  2. Hársfa Egyesület II.

 

III. Divízió                                                                

  1. Hársfa Egyesület – Down csapat
  2. Hársfa Egyesület III.

 

Egyesített női divízió

  1. Kőszeg Wink PSC
  2. Hársfa Egyesület

Szöveg és információ:

Galambos Zsolt

szakágvezető