Összecsaptak a cseh és a német futballhuligánok

Mintegy 60 személyt tartóztatott le a cseh rendőrség szombaton este Prága központjában, ahol több száz német és cseh szurkoló összeverekedett. Egy tucat személy megsérült – közölte a prágai rádió alapján a Híradó.

A német szurkolók a szombat esti Csehország-Németország labdarúgó Európa-bajnoki selejtező mérkőzésre érkeztek a cseh fővárosba. A rendőrségi közlemény szerint a két szurkolótábor kemény magja csapott össze, akik előbb a Vencel téren, majd a közeli Na Príkope sétálóutcán kirakatokat törtek be, vendéglőkben randalíroztak, kukákat, virágdíszeket, utcai padokat forgattak fel, törtek össze.ű

A két tábor üvegekkel és kövekkel is dobálta egymást. A verekedéseknek és zavargásoknak csak a cseh rendőrség kommandósainak a bevetése vetett véget. A cseh rendőrséget a rendbontó szurkolók elleni küzdelemben több tucat német rendőr is segíti.

A közszolgálati televízió szerint a randalírozást mintegy 200-300 tagú német csoport kezdte, akik többsége belépőjegy nélkül érkezett Prágába, ahol az esti órákban kerül sor a nagy érdeklődéssel várt Csehország-Németország labdarúgó Európa-bajnoki selejtező mérkőzésre.

A cseh és a német határőrök a nap folyamán mintegy 200-250 veszélyesnek minősített német szurkolót már a határon kiszűrtek és nem engedtek be Csehországba. A cseh médiák szerint azonban legalább ezer olyan német szurkoló érkezett Prágába, akinek nincs belépőjegye az esti mérkőzésre.