Összefognak az Opelesek és az állatvédők

Autó

2016. március 22. kedd, 21:23

A Macskaárvaház Alapítvány nevű állatvédelemmel és állatterápiával foglalkozó civil szervezet munkáját segíti idén a Magyar Opel Tulajdonosok Egyesülete (MOTE) jelentette be az egyik legnagyobb hazai autós márka klub elnöke.

Bíró Gellért elmondta: meggyőződésük szerint a hozzájuk hasonló autós civil szervezeteknek nem csak a márka múltját kell ápolni, a tulajdonosok érdekvédelmét ellátni, találkozókat, fórumokat szervezni de a társadalmi felelősség vállalásból is ki kell venni a részüket, hiszen a legendás Opel márka hagyományai is ezt követelik meg. A MOTE korábban csaknem egy millió forint értékű tárgyadományt gyűjtött össze a Tűzoltó utcai gyermekklinika betegeinek, idén pedig az állatok mentésével és gyermekek terápiájával foglalkozó civil szervezetet fogják segíteni.

kiss norbi macska

Bíró Gellért azt is elmondta, hogy külön öröm számukra az alapítvány egyik kurátorának a személye: Kiss Norbert hatszoros magyar bajnok, kétszeres Európa bajnok autóversenyző, ugyanis éppen az Opel Astra kupában kezdte pályafutását, míg az alapítvány munkáját szintén segítő Fenstherm Kontakt magyar nyílászáró gyár vezetői múlt évben egy Opel Frontera-val hódították meg a sivatagot a Budapest-Bamako rallyn.

– Az első idei MOTE találkozón április 30.-án szombaton a Kakucs Ringen fogjuk pontosítani mivel tudnánk leginkább az alapítvány céljait támogatni, de annyi már bizonyos, hogy gyűjtést szervezünk egy idős, de megbízható Opel Astra megvásárlására amit az alapítványnak ajándékozunk majd és önkéntes munkával szeretnénk támogatni a Macskaárvaház új telephelyének létrehozását – mondta Bíró Gellért. A MOTE elnöke reméli, hogy az idei legnagyobb hazai Opel ünnepen, a május 21-i hungaroringi Opel Legendák Találkozásán már át is tudják adni az autót a Macskaárvaház Alapítványnak.

boday csilla

– Megható és példaértékű a MOTE vezetőinek és tagjainak felajánlása, annál is inkább, mert az Opelesek már múlt év karácsonya előtt is ételadományokkal leptek meg minket, amiből több hónapig tudtuk biztosítani mentett állataink táplálását – mondta Bóday Csilla a Macskaárvaház Alapítvány titkára, hozzátéve – az alapítvány új telephelyének felújítására tervezett önkéntes hétvége nem csak hasznos munka lesz de egy jó hangulatú Opel találkozó is, ahol megcsodálhatjuk majd a márka legszebb jelenlegi és múltbéli modelljeit, amelyek a MOTE kedves és nagylelkű felajánlása nyomán a mi aktivistáink szívéhez is közel kerültek.

– Abban bízunk, hogy idén megvalósul az alapítványunk nagy álma, egy európai színvonalú állatmenhely ahol ráadásul nem csak állatokat gyógyíthatunk, hanem ők is “besegítenek” az állatterápia révén gyermekek gyógykezelésébe – mondja Kiss Norbi autóversenyző, aki nem csak önkéntes munkával segíti az alapítványt de mindenkori versenyautóján is elhelyezi annak logoját és számlaszámát, felhívva a figyelmet az állatokkal szembeni bánásmód fontosságára.. 

A MOTE és a Macskaárvaház Alapítvány idei, közös jótékonyági együttműködésének fővédnöke Knezsik István az Autós nagykoalíció elnöke.

Forrás: www.formula.hu – RSS