Ősszel dönt az UEFA az önkéntes megállapodásról

Októberre halasztotta a döntést az Európai Labdarúgó Szövetség (UEFA) a Milan által hónapokkal ezelőtt benyújtott úgynevezett önkéntes megállapodásról, amely a Pénzügyi Fair Play szabályai miatt indokolt.

Mint ismert, a Yonghong Li által vezetett Rossoneri Sport Investment április közepén vásárolta meg a Milan részvényeinek 99,9 százalékát Silvio Berlusconitól. A menedzsment gőzerővel azon dolgozik, hogy a piros-feketék újra a régi fényükben tündökölhessenek, ugyanakkor van néhány korlát, mint például a Pénzügyi Fair Play, amely a nemzetközi kupába induló együtteseket érinti. Lényege, hogy a klubok legfeljebb annyit költhetnek, mint amennyi bevételük keletkezik a labdarúgással kapcsolatos tevékenységükből. Mivel nemrég tulajdonosváltáson esett át a Milan, ezért a lehetőséggel élve Marco Fassone, a klub vezérigazgatója egy úgynevezett önkéntes megállapodási javaslatot nyújtott be az UEFA illetékesei felé, amely tartalmazza az elkövetkező négy évre kiterjedő pénzügyi tervet a klub nyereségeiről, veszteségeiről és pénzáramlásairól.

Első körben az UEFA nem fogadta el a tervet és októberre halasztotta a döntést, ameddig a Milan egy új, részletesebb javaslatot fog kidolgozni és benyújtani. Ennek az az oka, hogy volt néhány szempont, amely nem felelt meg a szabályoknak és így a benyújtott beruházási terv nem tekinthető elegendőnek. Ezenkívül az UEFA szeretné jobban megismerni Yonghong Li és a potenciális partnereinek hajlandóságát, szándékát és szilárdságát.

Fassone egyik feladata, hogy további bevételi forrásokat keressen. A Milan számos futballiskolát tervez építeni Kínában, emellett jelentős jövedelemre számít az Ázsiából érkező szponzoroktól. Amennyiben a csapat sikeresen továbbjut a csoportkörbe az Európa-liga selejtezőjéből, akkor az további bevételeket jelent a klub számára.

A Milan az elmúlt három évben 91, 89 és 74 millió eurós veszteséget könyvelt el.

Forrás: www.acmilan.hu – RSS