Öt sumós érem az észtországi Eb-ről

sumo_Magyar Sumo Szakszövetség_LOGONégyezer kilométeres buszozáson vannak túl a legfiatalabb magyar sumózó válogatottak, akik az észtországi _Rakverében megrendezett, korosztályos Európa-bajnokságon vettek részt.

Amint a tizenhét fős csapat vezetőjének, Nemes Dávidnak úti beszámolójából kiderül, izgalmakban nem, szűkölködött ez az utazás sem. A közeli településen, Vinniben lévő szálláshelyen kiderült, hogy a négy lány két emeletes ágyban alhat, a nyolc fiú és öt felnőtt pedig az ajtó nélküli, egybenyitott nyolc- és hatágyas szobában fog lakni. Kicsit spártai körülmények voltak ezek…

A magyar csapatot kilenc versenyző (négy lány, és öt fiú) képviselte. Az első nap végén négyük nyakába kerülhetett érem. 

A 36 kilós lányoknál nyolc induló között Göjtönar Adrienn az 5. helyen végzett. A 40 kilósok ötfős mezőnyében Mozsolics Cintia körmérkőzést követően harmadikként zárt. A 45 kilós Orbán Dominikáék szintén öten indultak. Körmérkőzéseket követően ő is harmadik lett. Az 50 kilogrammban indult Baranyai Saroltának ugyancsak négy versenyző jutott – ő is megszerezte a bronzérmet.

A fiúknál a 40 kilós Lázár Csaba lépett elsőként a dohióba. Ő sajnos elsőre vesztett ukrán ellenfelével szemben, és kiesett. Negyvenöt kilóban két magyar is szerencsét próbált. Itt sem Horváth Szilveszter, sem Kis Ádám nem járt sikerrel. Mindketten első meccsükön vesztettek és a vigaszág is túl erősnek bizonyult számukra. Ugyanez a sors jutott az 50 kilós Diószegi Dávidnak is, aki szintén megállt két meccs után. A fiúk egyetlen bronzérmét a +65 kilós Orbán Dávid szerezte, két észt rivális legyőzésével.

Az U14-es korosztályban nyolc magyar indult. Többen közülük a 12 éveseknél is szerepeltek. A lányoknál egyedül Mozsolics Cintia végzett dobogón, annak harmadik fokán. A fiúk között a +70 kilogrammban Orbán Dávidnak sikerült meccset nyernie, majd két vereséget követően 5. lett.

Az U16-os korosztályban csak két fiú indult magyar részről. A 75 kilós Gazdag Gergely a nyolc közé jutásért zajló küzdelemben esett ki, s ugyanígy járt a 85 kilós Laczkó Benedek is.

A három-három fős csapatok versenyében a grúzokkal szemben alulmaradt Orbán Dávid, Laczkó Benedek, és Gazdag Gergely, majd a lengyelektől elszenvedett 2-1-es vereség egyben az 5. helyet is jelentette a magyarok számára.

 

 

 

 

Forrás: www.jochapress.hu – RSS