Ötméterespárbaj után, Európai Szuperkupa-győztes a Szolnok!

Budapest, 2017. november 4.
A kupagyõztes Szolnoki Dózsa csapata a férfi vízilabda Európai Szuperkupa döntõjében játszott Szolnoki Dózsa-Közgép - FTC-PQS mérkõzés után a budapesti Komjádi Béla uszodában 2017. november 4-én. Jobbra Szabó Tünde sportért felelõs államtitkár.
MTI Fotó: Czagány Balázs

Szétlövéssel Európa tetején maradt a Szolnok.

Budapest, 2017. november 4. A kupagyõztes Szolnoki Dózsa csapata a férfi vízilabda Európai Szuperkupa döntõjében játszott Szolnoki Dózsa-Közgép - FTC-PQS mérkõzés után a budapesti Komjádi Béla uszodában 2017. november 4-én. Jobbra Szabó Tünde sportért felelõs államtitkár. MTI Fotó: Czagány Balázs

Budapest, 2017. november 4.
A kupagyõztes Szolnoki Dózsa csapata a férfi vízilabda Európai Szuperkupa döntõjében játszott Szolnoki Dózsa-Közgép – FTC-PQS mérkõzés után a budapesti Komjádi Béla uszodában 2017. november 4-én. Jobbra Szabó Tünde sportért felelõs államtitkár.
MTI Fotó: Czagány Balázs

Az első igazán nagy rangadót vívta az idei szezonban a Szolnok és a Fradi, hiszen a Bajnokok Ligája-győztes az Euro Kupa elsőt fogadta a felújított Komjádiban.

A mérkőzés elején Zalánki és Younger révén 2-0-ra vezetett a Szolnok, és kétgólos előnyét az etap végéig megtartotta. Bár Mitrovics szépített egy előnyből, de Bátori lövése a kapufáról bepattani. A második nyolc percben Varga Dénes és Vámos Márton villant, utóbbi egy óriási góllal egalizált. A Szolnok egy időkérés után ismét magához ragadta a vezetést, Mezai révén, de Varga Dumi ismét egyenlített. A nagyszünetben szolnoki előnnyel mehettek pihenni a csapatok, hiszen Younger egy megúszást értékesített, 5-4.

A harmadik negyedben nem esett gól, többször is a kapufát forgácsolták a csapatok. Emberelőnyből időkérések után sem sikerült betaláni, így 5-4-ról várhatták az együttesek a záróakkordot. Az utolsó negyedben is folytatódott az öldöklő csata, míg egy előnyt nem kapott a Fradi, Varga Zsolt rögtön időt kért, de fórt nem sikerült kihasználni, majd ismét egy előnyt kapott a Fradi, mely ötméteresbe torkollott, Varga Dénes pedig belőtte, 5-5. A hajrában Prlainovics villant majd Varga Dénes doplerezett egyet Stefan Mitroviccsal, így már 6-6 volt. Az utolsó percekben mindkét csapatnak még adódott egy-egy helyzete, de maradt a döntetlen.

Az ötmétereseknél a szolnokiak nem tudtak hibázni, még a Fradi kétszer is lövést vétett, ez azt is jelentette, hogy a Magyar Kupa, a Magyar bajnokság, a Magyar Szuperkupa, a Bajnokok Ligája cím után, a Szolnok az Európai Szuperkupát is begyűjtötte.

Férfi Európai Szuperkupa mérkőzés: (Komjádi uszoda)

Szolnoki Dózsa–FTC-PQS Waterpolo 6–6 (3–1, 2–3, 0–0, 1–2) – ötméteresekkel 4–2

Szolnok: Nagy V. – Gocics, Zalánki 1, Jansik D., Mezei 1, Younger 2, Prlainovics 1. Csere: Bátori 1, Alekszics, Csuk, Kis G., Hangay Z.. Vezetőedző: Cseh Sándor

FTC: Vogel – Madaras, Vámos 1, Szirányi, Varga Dániel, Varga Dénes 3, Mitrovics 2. Csere: Sedlmayer, Német, Nikics, Jaksics, Jansik Sz. Vezetőedző: Varga Zsolt

Forrás: www.vizipolo.hu – RSS