Pályakerékpáros Európa-bajnokság Svájcban: két magyarért izgulhatunk

BringaSport – 2015.10.14 – A mai napon elkezdődött az elitek 2015-ös Pályakerékpáros Európa-bajnoksága, a svájci Grenchenben, ahol hazánkat két válogatott versenyző, Szalontay Sándor és Lovassy Krisztián képviselik.

Palya_Eb_01

Pályakerékpáros Európa-bajnokság 2015, Velodrome Suisse, Grenchen

A kontinensviadalra 2015. október 14-18. között kerül sor, az első versenynapon 18:30-kor indul a program, a férfiak- és nők csapat üldözőversenyének kvalifikációs futamaival. Az Eb-t közvetíti az Eurosport, az első magyar vonatkozású számra pedig csak október 15-ig kell várni. Válogatott sportolóink versenyzését a helyszínen Venczli Krisztián és Berkesi András segíti.

Palya_Eb_02

A magyar válogatott depója, a háttérben Szalontay Sándor

A World Cycling Centerben készülő Szalontay Sándor (Dr. Bátorfi-Agria KTK) számára ez a megmérettetés lesz az első abból a hátralévő öt kvalifikációs versenyből, amelyeken sikeresen szerepelve elnyerheti a kvótát a riói olimpiára. Sanyi október 16-án sprintben, október 17-én 1000 méteres állórajtos időfutamban, október 18-án pedig keirinben áll rajthoz. Kvótaszerzésre sprint és keirin számokban van esélye.

Érdemes megemlíteni, hogy Szalontay Sándor tartja az Eb-nek otthont adó pálya 200 méteres repülőrajtos időfutam pályacsúcsát, illetve hogy a 200 méteres repülőrajtos időfutamban ő tartja Grenchenben a pályacsúcsot – 10,039”-es remek időeredménye egyben felnőtt abszolút magyar csúcs is.

Palya_Eb_04_2

Lovassy Krisztián négy versenyszámban áll rajthoz

A másik hazai résztvevő Lovassy Krisztián – aki országúton a Team Differdange Losch csapatát erősíti, pályán pedig a BVSC-Zugló színeiben versenyez – ezúttal scratch-ben (október 15-én), pontversenyben (október 16-án), 4000 méteres egyéni üldözőversenyben (október 17-én) és selejtezőben (október 17-én) áll rajthoz. Utóbbi versenyszám önálló számként új elem a kontinensviadal programjában, eddig csak az omnium verseny betétszámaként találkozhattunk vele. Lovassy jó esélyekkel indul pontversenyben és scratch-ben egyaránt, hiszen előbbi számban ifjúsági világbajnoki 5. helyezett volt, scratch-ben láttunk már szép győzelmet tőle CL1-es versenyen is.

Palya_Eb_05

Lovassy melegít

További információk:

Forrás: www.bringasport.hu – RSS