Panna a világ ellen

Udvardy Panna egyedüliként indul a magyarok közül idén a junior teniszezők US Open Grand Slam-viadalán. A 17 éves versenyző bizakodva várja, hogy pályára léphessen New Yorkban.

Pusztai Viola Elképesztő sikert ért el 2015-ben Gálfi Dalma a junior teniszezők US Open versenyén. Azzal írta be magát a történelemkönyvekbe, hogy első magyarként nyert egyesben a New York-i versenyen, a címét azonban idén már biztosan nem védi meg. Pedig az indulásra jogosult lenne.

Az elmúlt évet a junior-világranglista élén zárta, és még úgy is megtartotta helyét az elitben – a 15. helyen áll –, hogy 2016-ban az U18-as Európa-bajnokságot kivéve már csak felnőttversenyeken indult. A junior Grand Slam-viadalokat egytől egyig kihagyta, és így tesz a US Opennel is.

Remélhetőleg még sok autogramot oszthat ki Udvardy Panna New Yorkban

Remélhetőleg még sok autogramot oszthat ki Udvardy Panna New Yorkban

A tavalyi negyeddöntős Stollár Fanny ugyancsak háta mögött hagyta a juniorversenyeket, és a világranglista-hetedik Valkusz Máté sem lép pályára New Yorkban. Miután a kvalifikációra jogosult Piros Zsombor és Kotormán Ákos sem próbál szerencsét a tengerentúlon, így csupán Udvardy Pannának szurkolhatunk a kemény borítású pályán folyó versenyen.

A 17 éves versenyző jelenleg a 19. helyet foglalja el a junior-világranglistán, ez élete legjobb eredménye. Érdekesen hangolt az US Openre, hiszen a kemény borítású pálya helyett salakon „edzett” versenyzés közben: a Budaörsön rendezett kettes kategóriájú viadalon egészen a döntőig menetelt.

– Az amerikai viadal után mindenképpen akartam tornát játszani, de abszolút gyakorlásként fogtam fel – mondta honlapunknak még a budaörsi versenyen. – Próbálom megvalósítani azokat játékelemeket a meccs közben, amelyeket az edzéseken beépítettünk a játékomba, illetve a mérkőzések után még elmegyek kondizni, edzeni. Igen, valóban más salakon játszani, de előtte három hétig kemény pályán készültem Spanyolországban, és a US Open előtt is lesz alkalmam gyakorolni rajta. Motivációt jelent, és egyben nagy élményt Grand Slam-viadalon pályára lépni, ezért igyekszem élvezni minden pillanatát, remélem, jól sikerül a versenyem.

A junior US Open főtáblás küzdelmei vasárnap kezdődnek, Udvardy Panna egyesben a 64 között lép először pályára. A sorsolás a selejtezők után történik.

Forrás: www.utanpotlassport.hu – RSS