Paquetá nyilatkozata a Milanról és a Serie A-ról

Lucas Paquetá elmondása szerint játékosként és emberileg egyaránt hasznosnak bizonyult számára a Milannál eltöltött másfél év és beszélt a francia bajnokság illetve a Serie A közötti különbségről is.

Paquetá 2019 januárja és 2020 nyara között állt a Milan alkalmazásában. A brazil támadó-középpályás milánói karrierje nagyszerűen kezdődött Gennaro Gattuso kezei alatt, azonban az azt követő idényben nem találta a formáját és végül 20 millió euróért az Olympique Lyonhoz szerződött.

“Ha a jelenlegi formámat nézzük, akkor egyértelmű, hogy minden korábbi tapasztalatom hasznosnak bizonyult. Olaszországban a Milan játékosaként eltöltött időszakom erősebb játékossá és jobb emberré tett.” – mondta Paquetá.

“Sok tapasztalatot szereztem, hogy hogyan kell szembenézni a nehézségekkel. Mindenhol tanul valamit az ember. Hála Istennek most jól érzem magam és boldog vagyok. Serie A? Két hasonló bajnokságról van szó, de egyetértek azzal, hogy a Ligue 1 fizikális szempontból erősebb, mint a Serie A.”

Paquetá Franciaországban találta meg számításait és a Lyonban újra formába lendült. A 24 éves futballista mostanra alapemberré vált a brazil válogatottban és a klubjában is remekel: bő egy év alatt 51 tétmeccsen 16 gólt szerzett illetve 9 gólpasszt osztott ki a Lyon színeiben.