Szerencsére egyre több féle húst lehet kapni a piacon, üzletekben. Ezáltal az otthoni választék is bővül. Sokáig borjú bécsit csak étteremben tudtunk enni, most azonban magunk is elkészíthetjük, saját ízlésünknek megfelelően.
Hozzávalók:
– 1 kg borjúcomb
– tej
– tojás
– liszt
– zsemlemorzsa
– só
– reszelt parmezán
– 1 teáskanál fokhagyma granulátum
A combot kb. ujjnyi vastag szeletekre vágjuk. A tejben elkeverjük a fokhagymát, és beletesszük a húst. 2-3 órára hűtőbe tesszük. Ha van rá lehetőség, akár egy éjszakát is bent lehet. Kivesszük, kiklopfoljuk, és ekkor sózzuk be. A parmezánt elkeverjük a zsemlemorzsában. Ezután a panírozást a hagyományos módon végezzük, majd a húst forró olajban arany barnára sütjük. Friss salátával tálaljuk.
Tipp! A morzsába szezámmagot is tehetünk, a parmezán mellé, vagy helyett. Köretnek krumpli salátát is készíthetünk.
Jó tudni! Ha nem szeretnénk bő olajban sütni a húst, akkor egy edényben forrósítsunk össze kevés olajat 2-3 evőkanál vajjal. Süssük addig benne a húst, amíg színe nem lesz, majd 200 fokra előmelegített sütőben, sütőpapíron fejezzük be a sütést.
Tápérték (100 g)
Borjúhús |
Zsemlemorzsa |
Liszt |
Tojás |
Parmezán |
|
Energia |
144 kcal |
344 kcal |
370 kcal |
143 kcal |
392 kcal |
Fehérje |
19,4 g |
10,2 g |
12,3 g |
12,6 g |
35,8 g |
Zsír |
6,8 g |
0,9 g |
1,3 g |
9,5 g |
25,8 g |
Szénhidrát |
0 g |
73,3 g |
76,3 g |
1,8 g |
3,2 g |