Pioli a célokról, a kapott gólokról és a derbiről

Egy kemény összecsapással kezdődik a februári hónap a Milan számára, ugyanis ma este rendezik a milánói derbit. A Rossoneri nagyon rossz formában van az utóbbi hetekben és az elmúlt 3 tétmeccsét elveszítette. Stefano Pioli megtartotta a mérkőzés előtti sajtótájékoztatóját és úgy véli, hogy ez egy fontos lehetőség lesz kilábalni a nehéz helyzetből.

A FELKÉSZÜLÉSRŐL
“A munka szempontjából ez egy nagyszerű hét volt, koncentrált és elszánt a csapat. Tanulmányoztuk a játéktervet, figyelembe véve a legutóbbi mérkőzéseinket és a Szuperkupa-meccset. Ez egy nagyszerű lehetőség számunkra és mindent meg kell tennünk annak érdekében, hogy megragadjuk. Az Inter kiváló formában érkezik a mérkőzésre, de megvan a győzelmi vágyunk. Megpróbáljuk megnyerni a meccset és kiváló teljesítményt akarunk nyújtani. Formáció? Nem tudom… Pontosabban már tudom, de nem árulom el…”

A SASSUOLO ELLENI VERESÉGRŐL
“A kritika nem volt túlzó, normális az ilyen hullámvölgyekben. Amikor nem mennek jól a dolgok, én vagyok az első, aki kérdéseket tesz fel a csapatnak. Jobban kell teljesítenünk, mert az előző mérkőzések teljesítményei nem ütötték meg a szintet. Minden, ami velünk történt az elmúlt három évben, az nem volt véletlen és a héten mutatott hozzáállás alapján még jobban meg vagyok győződve arról, hogy egy különleges csapatot edzek. Nem veszítettük el azt a csapatszellemet, ami különlegessé tesz minket és ezt újra be kell bizonyítanunk a pályán.”

AZ ELVESZÍTETT SZUPERKUPÁRÓL
“Könnyű elemezni a mérkőzést, amelyen a hibák súlyos következményekkel jártak. Több gólt kaptunk pontrúgásból, amiben javulnunk kellett.”

IBRAHIMOVICRÓL
“Ibra mindig is kulcsfontosságú volt a csapat számára. Pénteken újra a csapattal edzett, de csak nagyon rövid ideig. Sajnos túl hamar következik a Tottenham elleni két mérkőzés és jelenleg nem tudjuk, hogy mikor lesz újra 100 százalékos állapotban. Teljes szívemből remélem, hogy hamarosan visszatérhet a pályára, különösen az alapján, ahogyan dolgozik. Kevesen lennének képesek megcsinálni azt, amit Ibra tesz annak érdekében, hogy visszatérjen egy ilyen nehéz helyzetből és egy ilyen súlyos sérülés után. Zlatan tudja, hogyan legyen hatással a csapattársakra.”

A KAPOTT GÓLOKRÓL
“Nem egyetlen tényező határozza meg a kapott gólokat, hanem az egyénileg és a csapatszinten vétett hibák. Ezeken mindenképpen javítanunk kell és szervezettebbnek kell lennünk.”

A CÉLKITŰZÉSRŐL
“A Bajnokok Ligája-indulás egy fontos cél, de nem szabad természetesnek venni. Ha megnézzük a többi európai topliga állását, akkor látható, hogy a Napoli szezonja kiemelkedik. Részünkről innentől kezdve annyi mérkőzést kell megnyernünk, amennyit csak tudunk, hogy a lehető legjobb helyen végezzünk a Serie A-ban.”

A DUBAJI EDZŐTÁBORRÓL
“A téli edzőtáborban túl sok sérültünk volt. Két olyan kisebb sérülés, mint ami Tomorinál és Bennacernél jelentkezett, bármikor megtörténhet. Ettől függetlenül a csapat erőnlétileg jó állapotban van.”