Pioli a négyvédős felállásra vált a Napoli ellen

Stefano Pioli úgy döntött, hogy a következő mérkőzésen újra a négyvédős játékrendszerben fogja pályára küldeni a csapatot a negatív eredmények után.

A januári hullámvölgy következtében Pioli az elmúlt hetekben a 3-4-2-1-es formációt preferálta, amely kezdetben stabilitást hozott a védekezés szempontjából, azonban a Milan az előző három bajnokin a megszerezhető 9 pontból mindössze egy pontot gyűjtött be egy döntetlennel és két vereséggel.

A Sky Sport Italia tájékoztatása szerint Pioli a csapat edzésén a 4-2-3-1-es formációt tesztelte, így nagy valószínűséggel játékrendszert vált és a vasárnap esti Napoli elleni rangadón már nem a háromvédős felállást fogja alkalmazni.

Pierre Kalulu sérülés miatt nem bevethető, ami szintén indokolta a játékrendszer váltást. A Sky szerint a védelem jobb oldalán Davide Calabria, míg balhátvédként Theo Hernández fog kezdeni és a védelem közepén két pozícióra hárman pályáznak, nevezetesen Simon Kjaer, Malick Thiaw illetve Fikayo Tomori.

A támadó-szekcióban a bal oldalon Rafael Leao szereplése biztos, azonban a jobb oldalon Alexis Saelemaekers és Alessandro Florenzi versenyez a kezdőbe kerülésért.

A várakozások szerint csatárposzton Olivier Giroud juthat szóhoz, továbbá a támadó-középpályás Brahim Diaz vagy Rade Krunic lesz.