Pioli értékelése a Roma elleni döntetlen után

Stefano Pioli, a Milan trénere szerint a rengeteg játékmegszakítás miatt nagyon tördelt volt a játék a Roma elleni rangadón és mentális szempontból kiemelte a fontosságát annak, hogy az utolsó pillanatban sikerült kiegyenlíteni, így vereség helyett döntetlennel zárult a meccs.

„Ha őszinte akarok lenni, ilyen mérkőzésre számítottunk. Nehéz és kemény csata volt, rengeteg szabálytalansággal. Kissé reménykedtünk, hogy ennél kevesebb játékmegszakítás lesz, mert valójában nagyon kevés volt a tényleges játék, ami még inkább megnehezítette, hogy elkapjuk a ritmust és megtaláljuk a megfelelő területeket. Ettől még teljesíthettünk volna jobban is. A saját játékunkat játszottuk és irányításunk alatt volt a meccs, egyedül a jobb megoldások hiányoztak az utolsó passzok terén.” – mondta Pioli.

„Mentális szempontból nagyon fontos volt, hogy sikerült egyenlítenünk a végén, de nem volt túl nagy lelkesedés az öltözőben a mérkőzés lefújása után, mert tisztában vagyunk azzal, hogy milyen nagy jelentőséggel bír ez az időszak. Ez egy olyan meccs volt, amelyet megnyerhettünk volna. Sajnos ez nem sikerült és javulnunk kell a következő mérkőzésre. Nyilvánvalóan kulcsfontosságú volt az egyenlítő gól egy ilyen negatív pillanatban, amikor úgy tűnt, hogy elveszítjük a meccset. Remélhetőleg ennek az egy pontnak súlya lesz a szezon végét illetően, most pedig regenerálódnunk kell és a következő meccsre fókuszálni. Keményebben kell nyomnunk a bajnokságban és minél több pontot szerezni, különben elveszíthetjük a célunkat.”

„Nem játszottunk rosszul, abszolút nem. Az ellenfél kapuja előtt nem használtuk ki a lehetőségeinket, próbálkoztunk, de nem sikerült és minél több idő telt el, annál idegesebbek voltunk. Nem ilyen eredményt akartunk, hittem a győzelemben. Furcsa mérkőzés volt, mert 106 percig tartott, de ebből 49 perc volt a tényleges játék.”

„Az utolsó percekben mentálisan kissé szétestünk és amikor ez történik, akkor kapkodsz a játékban és ez vezetett az elrontott szituációhoz, amelyben el kellett volna rúgnunk a labdát. Nehéz helyzetben voltunk, részben a Roma nyomása miatt, mivel nagyon kevés területünk volt játszani.”

„Összességében jól kontrolláltuk a mérkőzést és jó mentalitással léptünk pályára, de a támadóharmadban nem volt meg a megfelelő összjáték és azok a momentumok, amelyek meghatározzák a végeredményt. Tudtuk, hogy nagyon fontos lett volna a vezetés megszerzése, de nagyon nehéz dolgunk volt és sajnos nem jött össze. Ennek ellenére egy pozitív eredménnyel távozunk, amelynek lendületet kell adnia a következő mérkőzésekre. Nincs szükségünk extra momentumra, mert tudjuk, hogy a következő összecsapások fognak dönteni a szezonunkról. 20 sorsdöntő nap következik. A mai naptól kezdve a Sampdoria elleni bajnokiig 5 bajnoki meccsünk és 2 Bajnokok Ligája-elődöntőnk lesz. Nincs szükség jó vagy rossz eredményre ahhoz, hogy tisztában legyünk ennek az időszaknak a fontosságával és azzal, hogy ez alapján dől el az idényünk. A szezonunk még lehet dicsőséges és fantasztikus, ahogy lehet akár kevésbé pozitív is. Minden rajtunk múlik. A Cremonese és a Lazio elleni hazai mérkőzéseink alapvető fontosságúak lesznek és csak ezek után fogunk arra összpontosítani, hogy tovább hajszoljuk az álmainkat a BL-ben.”