Pioli: “Fontos szakasza jön a szezonnak”

A válogatott szünetet követően a Milannak esélye van a javításra az Empoli ellen, miután a legutóbbi meccsen 2-1-re kikapott a Napolitól és elszenvedte első vereségét január óta a bajnokságban. Stefano Pioli, a csapat vezetőedzője megtartotta szokásos sajtótájékoztatóját.

AZ EMPOLIRÓL
“Kielemezve a játékukat az Empoli egy olyan csapat, amely előszeretettel helyezkedik közel az ellenfélhez és megpróbálja akadályozni a játékot. A labdát birtokló játékosunk számára lehetőséget kell teremtenünk a labda megjátszására. Annak ellenére, hogy Maignan hiányzik, Tatarusanu is képes beavatkozni lábbal a játékba. Az Empoli egy egységes és technikailag képzett csapat. Figyelmesnek, kompaktnak és mindenekelőtt aktívnak kell lennünk védekezésben és támadásban. Vereségen vagyunk túl és vissza szeretnénk térni a győzelmekhez, amihez elszántságra és összefogásra lesz szükségünk.”

A SZEZONRÓL
“Innentől kezdve 48 napon belül 12 mérkőzést kell lejátszanunk és ez nagyon fontos szakasza lesz a szezonnak. A mentalitásunkon nincs mit változtatni, mindig mérkőzésről-mérkőzésre kell haladnunk és mindent beleadni. A válogatott szünetek mindig furcsák, sok játékosunk pályára lépett, de az elmúlt napokban a csapat jól edzett. Jól, de nem tökéletesen kezdtük a szezont, különösen az idegenbeli mérkőzéseket figyelembe véve, mert több pontot kellett volna szereznünk.”

A TÁMADÓJÁTÉKRÓL ÉS A VÉDEKEZÉSRŐL
“A Napoli ellen nagyon sok helyzetet alakítottunk ki és most már ezekből a lehetőségekből gólokat kellene szereznünk. Többet is ki tudunk hozni a kialakított helyzetekből és figyelmesebbnek, óvatosabbnak kell lennünk a védekezésben.”

A JÁTÉKOSOKRÓL
“Rebic jól van és kerettag lesz az Empoli ellen. Origi jobban van, de még nem teljesen épült fel. Giroud mindenben bajnok és egy nagyszerű ember. Amit a pályán csinál az nem meglepetés számunkra, ismerjük a kvalitását. Szeretnénk neki újra nagyon boldog születésnapot kívánni. Maignan és Hernández hiánya? Erős csapat vagyunk és más játékosok is szóba jöhetnek. Pobega nagyon jól szerepel és fontos játékosa a csapatnak. Kevésbé labdás játékos, de remekül időzíti a felfutásait. Teljesen megbízom Ballo-Touréban, kapott időt a fejlődésre. Dest, Thiaw és Vranckx mindannyian készen állnak, szorosan figyelemmel követtük őket, amint a válogatottjaikban szerepeltek és mindannyian jók voltak. De Ketelaerétől csak azt várom el, hogy továbbra is úgy teljesítsen, ahogy eddig. Mint ahogyan tette azt a Napoli ellen is a támadásoknál. Intelligens srác és egy napon igazi bajnok lesz belőle. Krunic és Bennacer erősebben és érettebben fognak visszatérni az Empoli ellen.”

FERRIERI CAPUTI NŐI JÁTÉKVEZETŐ SERIE A-S DEBÜTÁLÁSÁRÓL
“Minden jót kívánok neki. Játékvezetőnek lenni mindig nagyon nehéz feladat, nagyon tisztelem őket. Mindig is úgy gondoltam, hogy a VAR bevezetése nyugodtabbá teszi majd a játékvezetőket. Remélem így lesz, mert a technikának köszönhetően több támogatást kapnak.”