Pioli: „Kemény és szoros mérkőzésre számítok”

Sorozatban három 1-0-ra megnyert tétmérkőzést követően a Milan ma este az Atalanta ellen lép pályára a 24. fordulóban. Stefano Pioli elmondása szerint kemény és szoros összecsapásra számít, mivel mindkét együttes a Bajnokok Ligája-indulásért harcol. Az olasz tréner megerősítette, hogy Mike Maignan készen áll a játékra és ott lesz a pályán az Atalanta ellen.

A MÉRKŐZÉSRŐL
„Mint mindig, ez most is egy nyitott és egyben fontos mérkőzés lesz, hiszen mindkét csapat a Bajnokok Ligája-indulásért küzd. Küzdelmes és szoros mérkőzésre számítok. Az Atalantában minden olyan tulajdonság megtalálható, ami egy nagyszerű csapatot jellemez: szervezettek, technikásak és fizikálisan erősek. A legutóbbi egymás elleni mérkőzésünkhöz képest gyorsabban játszanak, de a posztok ugyanazok, így tudjuk, hogy mire számíthatunk. Már az Atalantába igazolása előtt is ismertem Hojlundot. Ő más jellemvonásokkal rendelkezik, mint a korábbi csatáraik, ezért nagyon óvatosnak kell lennünk.”

A CSAPAT FORMÁJÁRÓL
„Mentálisan és fizikálisan is jól vagyunk, vége a nehéz időszaknak. Megpróbáljuk irányítani a mérkőzést, a védekezésben óvatosnak, a támadásokban pedig veszélyesnek kell lennünk. Monzában a második félidőben jobban is járathattuk volna a labdát, de alapvetően arra kell törekednünk, hogy nagyobb kontrollunk legyen a játék felett és nagyobb határozottság, kiszámíthatatlanság és kíméletlenség kell a támadásokban. Boldoggá és büszkévé tesz, hogy látom a játékosaimban az elszántságot, de ez egyben meg is nehezíti a döntéseimet. Nem a játékrendszer az, ami a győzelemre vezet, hanem az elvek. Mindig a végén íródik történelem. Erős csapat vagyunk és képesek vagyunk minden meccset megnyerni, azonban mindig csak a soron következő mérkőzésre kell koncentrálnunk.”

A 800. MÉRKŐZÉSÉRŐL EDZŐKÉNT
„Ez egy szép szám, de nem akarok itt megállni. Már az 1000 mérkőzéses cél lebeg a szemeim előtt és ezt a Milan edzőjeként szeretném elérni, abban a klubban, ahol Scudettót nyertem. Tudom, hogy ez nem lesz egyszerű, de ez a célom.”

A KAPUSPOSZTRÓL
„Maignan jól van és visszatért a csapatba. Ő olyan volt, mint egy ketrecbe zárt oroszlán, de nagyon motivált és mindenekelőtt készen áll, hogy visszatérjen a pályára. Mike volt a legjobb kapus az előző szezonban és sok pluszt adott a csapatnak a különböző helyzetekben. Boldog vagyok, hogy visszatért. Tatarusanunak sikerült maradéktalanul teljesítenie a kötelességét. Az elején nehézségek adódtak, mert sokáig nem játszott, de aztán egyre jobban teljesített és hozzátette a magáét. Nagyon elégedett vagyok a teljesítményével.”

A SÉRÜLTEKRŐL
„Calabria és Bennacer nem lesz a keretben, de szerdáig vissza kell térniük a csapatba és a Fiorentina ellen a rendelkezésemre fognak állni, ugyanez igaz Florenzire is. Bennacer még lábadozik, megpróbáltuk csökkenteni a felépülési idejét, de még csak most kezd újra egyre nagyobb intenzitással dolgozni. Ibrahimovic egyre jobb és jobb formában van. Talán itt az ideje, hogy visszatérjen és némi játékidőt töltsön a pályán.”

A JÁTÉKOSOKRÓL
„Leao nagyon boldog, hogy az új játékrendszerben játszhat a posztján. Gyakran ösztönösen cselekszik a pályán. Sokat beszélgettem De Ketelaeréval, amióta csatlakozott hozzánk és neki a vártnál több időt vett igénybe az alkalmazkodás és a beilleszkedés. Korábban nem láttam annyira meggyőzőnek, mint az elmúlt hetekben. Segítségére lesz a csapatnak a győzelemhez.”